Чи доведеться школярам в Україні відпрацьовувати карантин?

2023 0
Міністерство освіти і науки України надало роз’яснення щодо організації навчально-виховного процесу в частині освоєння учнями в повному обсязі навчального матеріалу в умовах запровадження карантину, перенесення строків (продовження) канікул, – йдеться на офіційному сайті відомства.
фото: ilikenews.com

фото: ilikenews.com

Школи в Україні можуть переносити початок весняних та літніх канікул через карантин, але загальна тривалість відпочинку протягом навчального року має бути не меншою, аніж 30 днів. «МОН звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами, та врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах закінчується не пізніше 1 липня», – зазначили у відомстві.

Читайте також: Коли в Україні очікувати другої хвилі грипу

Чиновники порадили вчителям наздоганяти програму, ущільнюючи подачу матеріалу, навчати дистанційно, давати школярам більше завдань для самостійного опрацювання. Окрім того, освітяни нагадали, що школи мають право змінити розклад занять, не збільшуючи при цьому кількість уроків на тиждень. У МОН також підкреслюють, що карантин не є причиною зменшувати заробітну плату вчителям – за умови, що вони виконували іншу організаційно-педагогічну роботу.

Нагадаємо, за планом 2015-2016 року, весняні канікули мають розпочатися 26 березня і тривати 9 днів – до 3 квітня. Карантин в українських школах тривав із середини січня і скоротив навчальний рік на три тижні. У Києві, Харкові, Львові та Луцьку навчання відновилося 8 лютого.

За матеріалами сайту МОН України та Zaxid.net

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!