Чи їздять зараз джипери у Карпатах і що досі не працює у природоохоронному законодавстві

1226 0
У підкомітеті ВРУ з питань екологічної політики та природокористування обіцяли до 15 липня розглянути всі проблемні питання щодо використання автотранспорту на природних територіях.
Фото з Інтернету

Фото з Інтернету

Після гучного скандалу з трофі-експедицією «Карпатський кордон – 2021» та його резонансності у багатьох ЗМІ, у владі пообіцяли спробувати впорядкувати та доопрацювати правила та норми щодо автотуризму та автоспорту, який відбувається на природніх територіях. На той час навіть скасували декілька спортивних подій.

Tvoemisto.tv вирішило з’ясувати, яка зараз ситуація з автотуризмом та джипінгом у Карпатах та що ще потрібно, щоб все відбувалось у рамках закону та не шкодило довколишньому середовищу.  

Сьогодні, 2 серпня, Tvoemisto.tv організовує дискусію: «Гори та джипінг: Автотрофі по бездоріжжю українських законів», яка відбудеться о 17:00 у прямому ефірі.

Під час прямого ефіру розглянемо такі питання:

  • Яка зараз ситуація з автотуризмом та автоспортом у Карпатах. Чи щось змінилось з останнього скандалу з «Прикарпатським кордоном- 2021»?
  • Як організувати природоохоронний захист та автотуризм на природних територіях, щоб все відбувалося екологічно, без шкоди оточуючого середовища?
  • Чому не змогли оштрафувати учасників заїзду «Прикарпатський кордон-2021»? І які вони ще порушили статті природоохоронного законодавства, окрім порушення режиму «тиші»?
  • Яких ще не вистачає дій влади, щоб впорядкувати остаточно питання джипінгу та автотуризму?
  • Чи виконала влада обіцянки щодо вирішення проблемних питань автотуризму в Карпатах?

Учасниками дискусії будуть:

Тарас Микітчак, керівник Інституту екології Карпат НАН України;

Ростислав Антимис, джипер, підприємець та засновник Grofa adventures&outdoor;

Софія Шутяк, юрист з екологічного права;

Руслан Гречаник, директор департаменту управління екології та природних ресурсів Львівської ОДА;

Роман Дасюк, начальник Держекоінспекції Львівщини.

Пряму трансляцію дискусії можна буде переглянути на Фейсбук-сторінці Тvoemisto.tv та на Ютуб-каналі медіа-хабу.

Нагадаємо, під час звернення Tvoemisto.tv до підкомітету з лісових ресурсів, об’єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів ПЗФ Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування нам пообіцяли, що до 15 липня спробують розглянути всі проблемні питання щодо використання автотранспорту на природних територіях на сесії підкомітету.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!