Чи комфортний Львів для людей з інвалідністю

1115 0
цього року місто передбачило 2 мільйони гривень на встановлення підйомників і пандусів.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові під час реконструкцій вулиць місто неухильно дотримується державних будівельних норм: пониження тротуарів, застосування тактильної плитки для незрячих. Про це в коментарі  Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександр Одинець.

Крім того, є окремі рішення виконавчого комітету. Зокрема, стандарт зупинки громадського транспорту, який враховує потреби осіб з інвалідністю, пониження «в нуль» пішохідного переходу. 

«Ми робимо пішохідні переходи не з грубим покриттям, навіть на вулицях – із бруківкою. Це більш доступна для пересування так звана римська плитка», – пояснив він. 

Читайте також: Мінрегіон унормував вимоги до пандусів

За його словами, цього року місто передбачило 2 мільйони гривень на встановлення підйомників і пандусів. Планують обладнати шістьма підйомниками будинки, де проживають люди з інвалідністю, які звернулися по допомогу. За час дії програми встановили 33 підйомники та виготовили ще чотири проєктні документації. Вартість одного підйомника становить 300-400 тисяч гривень.

Читайте також: В Україні по-новому будуватимуть лікарні. Що зміниться

«У центральній частині міста ми не можемо все добре облаштувати. Де не поставиш пандус, можна встановити підйомник. Все залежить від того, чи це громадська будівля, чи житлова. В громадських просторах намагаємось усюди ставити пандуси або підйомники. Покращити ситуацію в історичному ареалі не завжди просто технічно, але ми намагаємося шукати компроміси», – зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!