Чи курсуватимуть 55 нових автобусів вулицями Львова в 2016 році

2946 0
Наприкінці минулого року міська рада вирішила закупити для ЛК АТП № 1 55 нових автобусів. Для цього в бюджеті розвитку міста заклали суму у 200 млн. грн. Нещодавно відбулося відкриття конкурсних пропозицій, і виявилося, що цієї суми недостатньо для закупівлі такої кількості автобусів.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

До участі в конкурсі зголосилося 4 компанії. Пропозиції двох з них – ТзОВ «УкрЄвроМАЗ» та ТзОВ «Авто-Сіті-Бас» – були відхилені. ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна «Компанія «Богдан Моторс» запропонував 55 автобусів за 265,1 млн. грн. Дещо нижчою виявилась ціна у львівського виробника – ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «ЕЛЕКТРОНТРАНС» – 264,178 млн грн.

Згідно з чинним законодавством, комітет з конкурсних торгів ЛК АТП №1 повинен оголосити акцепт пропозиції, яку надав один із учасників конкурсу у «Віснику державних закупівель». Саме ним і виявилося ТОВ Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс». Наступний етап після оголошення результатів – укладання договору. Однак, згідно чинного законодавства, після оголошення результатів конкурсу дають 10 днів на можливість іншим учасникам торгів оскаржити результати. І якщо жодних перепон не виникне, лише тоді міський перевізник зможе підписати угоду з постачальником.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора ЛК АТП №1 Олексій Зварич, у місті ще не вирішили, як вчинити в цій ситуації. Тож поки невідомо, де автопідприємство шукатиме додатково майже 65 млн грн на закупівлю автобусів.

Читайте також: Місія здійсненна: коли Львів позбудеться маршруток?

Слід зазначити, що в 2015 році склалась схожа ситуація. Тоді з міського бюджету виділили 20 млн грн для закупівлі 10 нових автобусів, в той час як акцептована пропозиція ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «ЕЛЕКТРОНТРАНС» склала 35,85 млн грн. Однак тоді депутати погодили виділення додаткових коштів з міського бюджету на закупівлю нових автобусів.

Варто також звернути увагу на те, що ще в 2015 році вартість одного автобусу від ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «ЕЛЕКТРОНТРАНС» становила 3,585 млн грн, в той час як на торгах в 2016 році вартість одного автобусу склала понад 4,8 млн. грн. Після прохання надати коментар, представники підприємства так і не вийшли на зв’язок з журналістами Tvoemisto.tv.

Слід зазначити, що у своїй пропозиції ТзОВ «УкрЄвроМАЗ» (офіційний дилер «Мінського автомобільного заводу») запропонував ЛК АТП №1 55 автобусів за198,99 млн грн. Однак, у цій пропозиції була відсутня довідка з інформацією про наявність кваліфікованих працівників для реалізації – поставки товару, які мають необхідні знання та досвід відповідно до запропонованої форми, та відсутня копія сертифікату відповідності УкрСЕПРО з додатками на запропоновану модель автобуса.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!