Чи літатимуть до Львова азербайджанські авакомпанії

2234 0
Державіаслужба розіслала листи у різні країни із пропозицією долучитися до програми «Відкрите небо», яка реалізується у міжнародному аеропорту «Львів». Проте наразі масових відповідей від великих компаній немає, у той час дрібніші перевізники активно цікавляться пропозицією.
фото: osmais.com

фото: osmais.com

Про це розповів міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в інтерв’ю «Главкому».

«Наприклад, громадяни колишніх радянських країн зазвичай їздили в Трускавець або Моршин пити водичку, лікуватися. Вони запитують: «Ви що, дійсно відкрили Львів? І що, можна літати?». Відповідаємо: «Можна. Якщо подасте заявку, вона буде задоволена», – розповів він.

«Мій зам Оксана Рейтер була в Баку і працювала над тим, щоб відправити азербайджанців у Львів. Тому що в нашому Трускавці після українців і росіян найбільш масовим туристом були казахи та азербайджанці. І якщо будуть прямі рейси, я дуже сподіваюся, вони туди повернуться», – додав міністр.

Читайте також: Які лоукости запросили літати до Львова

Що ж до компанії  «АтласДжет України», яка з червня 2015 року планує запустити чартерні рейси зі Львова до Бургасу (Болгарія), Тівату (Чорногорія) і Спліту (Хорватія), то, за словами Пивоварського, у майбутньому може йтися і про запуск регулярних рейсів.

«Якщо дивитися реалістично, то три-чотири літаки вони до літнього періоду освоять точно. Якщо до кінця року розширять флот до 15 бортів, як обіцяють, я буду щасливий», – зазначив міністр. 

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!