Чи літатимуть зі Львова лоукостери Wizz Air та Ryanair. 5 тез директора аеропорту

8523 1
Зараз ведуться переговори щодо приходу до Львова двох популярних лоукостерів – Wizz Air та Ryanair. Тетяна Романовська, директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, під час відкритих зборів Львівського туристичного альянсу розповіла про те, на якому етапі зараз ці перемовини, із якими труднощами стикається українська сторона та чому прихід Wizz Air та Ryanair до Львова відкриє шлях і для інших лоукостерів. Tvoemisto.tv пропонує кілька важливих тез очільниці аеропорту.
фото: ubr.ua

фото: ubr.ua

«Ми займаємося ініціативою розвитку перевезень. Аеропорт має гарну структуру: зали відльоту та прильоту, зал безпеки… Але ці місця пустують, – сказала Тетяна Романовська. – Найактивніше співпрацюємо з МАУ: підписали новий контракт про збільшення кількості рейсів. Саме цей перевізник лишається одним із головних гравців в Україні».

Читайте також: Як дешево подорожувати світом. 5 порад

Як зазначила очільниця аеропорту, зараз ведуться переговори з Wizz Air Hungary. «Нещодавно мали серйозну зустріч з ними на державному рівні та вивчали питання, яким чином їх можна зараз повернути. Вони мають страх, адже минулого року через обвал курсу в Україні за декілька днів втратили чимало грошей на нашому ринку», – додала вона.

«Зараз нам треба докласти багато зусиль, аби переконати їх, що ми стабілізували економіку. Нині ведуться переговори, коли саме компанія Wizz Air прийде в Україну та за якими саме маршрутами літатиме», – сказала Тетяна Романовська.

Окрім того, нині обговорюють можливість приходу авіаперевізника Ryanair, який відомий своїми дешевими квитками. За словами Тетяни Романовської, Ryanair пропонує квитки вартістю 9-15 євро. Перспектива приходу цієї компанії до Львова виглядає набагато реалістичніше. Зокрема, 20 липня відбудеться зустріч, під час якої домовлятимуться, із якою кількістю рейсів компанія зможе «зайти».

Читайте також: Куди зі Львова літатиме новий лоукостер Atlasjet Україна

«Як тільки Ryanair прийде у Львів – за ним прийдуть усі інші лоукостери, – сказала Тетяна Романовська. – Якщо Львів зробить це першим, то згодом це зробить і вся Україна». Однак, за її словами, владі міста та підприємцям варто замислитися, як забезпечити необхідну інфраструктуру, адже цілком можливо, що кожного дня Ryanair привозитиме до Львова 700 туристів.

 

Довідка. Wizz Air — угорсько-польська бюджетна авіакомпанія. Компанія, заснована у вересні 2003 року, займається пасажирськими авіаперевезеннями переважно країнами Центральної та Східної Європи.

Ryanair — найбільша в Європі бюджетна авіакомпанія із Ірландії, з головним офісом у Дубліні. Член Європейської Асоціації дешевих Авіакомпаній.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
3 Липня, 2016 13:25
Олександр Ця Романовська черговi казки розровiдае про лоукости, а пiдписують договори з МАУ Коломойського. Та МАУ витиснула wizzair за лiченi мiсяцi з територii Украiни, а повертати будуть лоукости роками. А це означае, що сьогоднi цiни з МАУ в 8-10 разiв вище нiж у Wizzair.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!