Чи має алкоголь лікувальні властивості і що ним лікують. Пояснює МОЗ

3564 0
В. о. міністерки охорони здоров'я Уляна Супрун розповідає, в яких випадках алкоголь може бути корисним для здоров’я і як потрібно ним лікуватися.
фото: hate.trust.ua

фото: hate.trust.ua

Перед святами українцям пояснюють, чи має алкоголь лікувальні властивості і що саме ним потрібно лікувати.  Про це в. о. міністерки охорони здоров'я Уляна Супрун повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

Українці досить часто використовують алкоголь в якості ліків. Ним розтирають тіло, аби зігрітися, роблять настоянки чи просто п’ють. Втім, Уляна Супрун пояснює, що в звичайному вживанні алкоголю великої користі немає.

«Існують деякі алкогольні напої, які мають статус "лікувальних". До прикладу – популярний коктейль джин-тонік. Тільки цілющі властивості має не джин, а саме безалкогольний тонік. В його складі є речовина хінін, яку давно використовують в медицині», - пояснює Уляна Супрун

Читайте також: Як вберегтись від грипу і застуди. Поради від Уляни Супрун

Лікувальні властивості тоніку, а саме хініну, виявили ще в 17 столітті. Щоправда, з його допомогою, лікували малярію. Так і з’явився рецепт популярного напою джин-тонік. Британські офіцери в Індії на початку 19 століття пили тонік для профілактики малярії. Напій їм не смакував, а тому вони додали до нього воду, цукор, лимон та джин.

Просто пити джин-тонік недостатньо. Терапевтична доза препарату становить 500 мг і приймати їх потрібно з певною періодичністю.

Читайте також: Як лікувати грип та застуду без антибіотиків та противірусних. Поради МОЗ

«Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями», – пояснює Уляна Супрун.

Уляна Супрун попереджає, що застосовувати алкоголь для профілактики чи лікування хвороб – нерозумно.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!