Чи може Київ раптово змінитися та чому на «Львівгазі» проводили обшуки. Підсумки доби

2175 0
Нині 18 березня та 388 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ТСН

Фото: ТСН

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 23:33, відбій – о 01:39. Україну атакували дрони-камікадзе «Shahed-136/131». Атака здійснювалась з двох напрямків – із східного узбережжя Азовського моря та з Брянської області рф. Українські ППО знищили 11 з 16 БпЛА в центральних, західних та східних областях.

У містах Дніпро і Новомосковськ Дніпропетровської області лунали вибухи. Силам ППО вдалося знищити всі «Шахеди», які атакували Київ.

Ситуація на фронті: російські війська тимчасово виснажили боєздатність розгорнутих формувань в Україні та мають один із найнижчих темпів наступальних операцій принаймні з січня 2023 року. Розвідка Британії окремо виділила ситуацію в Бахмуті, де в останні дні війська рф та угруповання «вагнера» ​​закріпилися на захід від річки Бахмутка. Проте, в більш широкому сенсі, по всій лінії фронту росія має одні з найнижчих темпів локальних наступальних дій.

За даними Генштабу (станом на 6:00), окупанти зосереджують основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбито понад 100 атак противника на цих напрямках.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 8 ударів по районах зосередження ворога та 1 – по позиції розгортання його засобу ППО.

Читайте також: Словаччина передасть Україні 13 винищувачів. У Кабміні відповідно затвердили проєкт угоди про передачу літаків.

Та: В Києві скорочують комендантську годину. З 26-го березня комендантська година в столиці України скоротиться, вона триватиме з 00:00 до 05:00 щодня

Акцент дня: Віталій Портников: «Київ не може раптово змінитися». Чи залишиться Київ таким, як є, а такими залишаються багато великих міст, чи стане таким містом, як західноєвропейські міста Варшава, Берлін. Куди ми хочемо просуватися? Якою має бути участь людей у житті міста, що мусить впливати на його інфраструктуру, логістику, цивілізаційний розвиток? Як це має виглядати в майбутньому?

Медіахаб «Твоє місто» провів презентацію київського локального медіа та публічну дискусію про те, як розвивати Київ. Публікуємо тези публіциста Віталія Портникова, озвучені під час дискусії у Києві 8 березня.

«Маємо усвідомити, що в місті не може щось раптово змінитися, коли змінювати топоніміку. Можна перейменувати геть усе, а жити в радянському місті. Кажу насамперед про міську культуру, про прості речі: розуміння населенням, на що витрачають податки, про участь громади в ухваленні інфраструктурних рішень. Забудова, парки, розвиток транспорту – все це не тільки справа міської ради, а й справа громад».

Ключові події:

1. Міжнародний суд у Гаазі видав ордер на арешт путіна. «Це означає, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду. А світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів. Світ отримав сигнал, що російський режим є злочинним і його керівництво та поплічники будуть притягнуті до відповідальності»,– зазначив генпрокурор Андрій Костін.

На цю ж тему: Париж виділив додаткові кошти на відновлення та розвиток Києва. Метрополія виділила кошти на розбудову столиці у різних галузях;

2. Медцентр ЗСУ у Львові почали ремонтувати після розголосу. Що змінилося. Наразі там вже замінили вбиральні та створили умови для вільного пересування бійців на візках. До кінця березня повинна з’явитися реєстратура, кабінети для персоналу та місце відпочинку, де військові очікуватимуть на прийом до лікаря. Також планують створити табло, на якому з’являтиметься номер черги.

На цю ж тему: У Києві 44 медичні заклади надаватимуть безоплатну реабілітаційну допомогу. Її можуть отримувати дорослі та діти як у стаціонарних умовах, так і в амбулаторних;

3. СБУ та БЕБ проводять обшуки у «Львівгазі». Співробітників компанії вивели з робочих місць, вилучили телефони та особисті речі.

Загалом, як повідомили в СБ України у Львівській області,  обшуки були проведені у 16 регіональних газових підприємствах. Внаслідок цього ліквідовано масштабну схему привласнення промислових обсягів блакитного палива із газотранспортної системи «Нафтогаз України». До організації злочинної схеми причетний топменеджмент підприємств, який пов’язані з одним із українських олігархів.

Читайте також: У Львові голова житлово-будівельного кооперативу незаконно привласнив майже 2 млн грн. Оформляв завідомо неправдиві договори передачі у власність житлових та підвальних приміщень у запроєктованому багатоповерховому будинку.

Та: На реконструкції парку «Наталка» в Києві «розпиляли» 1,2 млн гривень, – прокуратура. Будівельники завищили обсяги та вартість проведених робіт;

4. У Львові забудовник за власні кошти будує нову дорогу. Новозбудована дорога з’єднається з теперішньою вулицею Китайською і фактично закільцює її із Пасічною.

Читайте також: Київатодор розповів деталі капітального ремонту чотирьох вулиць. Що змінюватимуть. Деякими вулицями проїзд буде обмежено до літа;

5. «Далі буде ще дорожче». Скільки коштує житло у Львові. Кияни купують у Львові елітну нерухомість, а львів’яни шукають комфортне житло подалі від центру. Як змінюється ринок нерухомості та що впливає на ціни сьогодні, Tvoemisto.tv розповів експерт компанії «Галицька нерухомість» Роман Юськів.

Читайте також: У Львові планують витратити понад 1 млн грн на озеленення Личаківського району. У районі планують висадити квіти, дерева та кущі.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!