Чи може церква сповідати через skype? Відповідь священика

2343 0
Сьогодні, у зв’язку зі швидким розвитком інформаційних технологій, до церкви та священнослужителів ставлять багато, на перший погляд, незвичних запитань. Одне із найпоширеніших – «Чи може церква сповідати через skype?». Відповідь на нього дає отець Юстин Бойко.
фото: vievioparapija.eu

фото: vievioparapija.eu

«Це питання ставлять дуже багато людей. І вам поставлю контрзапитання – чи можна одружитися через skype? Теоретично можливо, але це не буде шлюб, це не буде святе таїнство, яких є сім. Шлюб передбачає персональну зустріч.

Однак, пам’ятаю такий випадок: минулого року, коли штурмували Донецький аеропорт, о 2 годині ночі мені зателефонував хлопець і каже: «Отче, я з Донецького аеропорту, я напевно загину, простіть мені всі гріхи життя мого!». Я одразу прокинувся, сну як не було і відповів йому так: «Брате, я помолюся за тебе, щоб Господь допоміг тобі вижити, все буде добре. Хай Господь також прийме твоє змагання, кріпись». Я переконаний що Бог милосердний бачив його душу. Хоча чи це трактувати як сповідь, чи я дав йому розрішення? Важко сказати, але я переконаний, Бог милосердний, бачив ситуацію і Він це вирішує.

Однак, не треба зводити речі серйозні, якими є свята тайна, до того, щоби робити її технічними засобами.

Віртуальний світ нам допомагає. От ми знаходимося в залі, де є старовинні фотографії. Уявімо, що це – наша кімната в якій є фотографія наших батьків, які ще живі, практично ми можемо до них подзвонити, дивлячись на фотографію, можемо з ними поспілкуватися в інший спосіб, але нічого не замінить живого спілкування з батьками. Пріоритет над віртуальним завжди матиме живе спілкування, його ніщо не замінить. Бо живе спілкування це не тільки слова, а й емоції, міміка, жести, рухи. Наприклад іноді людина хоче щось сказати і не знаходить відповідних слів, тоді вона просто може обійняти іншу людину, а спробуйте обняти когось онлайн»

Джерело: velychlviv.com.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!