Чи можна буде на ЗНО-2021 показати паспорт у додатку «Дія»

1874 0
У кожному пункті тестування буде щонайменше одна людина, яка матиме відповідний додаток у своєму смартфоні.
фото: racorn/Depositphotos

фото: racorn/Depositphotos

Учасникам зовнішнього незалежного оцінювання радять користуватися звичайними (паперовими) документами – це пришвидшить їх процес входу в пункти проведення тестування і не створить додаткових неприємних моментів очікування. Про це у інтерв’ю «Українським новинам» повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

«Ми внесли таку можливість (користування паспортом в застосунку «Дія», – ред.) як одну із нестандартних ситуацій, однак дуже просимо учасників мати з собою паспорт чи ID-картку. Чому? На жаль, держава не фінансує забезпечення пунктів проведення ЗНО спеціальними приладами для перевірки документів у застосунку», – каже вона.

Читайте також: Хто та як складатиме обов’язкове ЗНО з математики у 2021 році. Роз’яснення

Окрім цього, працівниками пунктів проведення оцінювання є педагогічні працівники, керівники закладів освіти, які повинні самостійно встановити відповідний додаток на телефон та вміти ним користуватися, що є доволі проблематичним.

«У кожному пункті тестування буде щонайменше одна людина, яка матиме відповідний додаток у своєму смартфоні, але учаснику доведеться чекати входу в пункт проведення ЗНО, поки цей один фахівець забезпечить перевірку електронних документів. Таке очікування може викликати і в учасника, і в працівників пункту проведення ЗНО небажаний стрес, тому учаснику краще мати при собі фізичні документи», – додає Тетяна Вакуленко.

Читайте також: Львівський ліцей учетверте став лідером в Україні за результатами ЗНО. Рейтинг шкіл Львова

Нагадаємо, що 10 квітня у більшості областей України відбулося пробне ЗНО. Результати пробного тестування з’явилися 16 квітня. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з хімії і завершиться 15 червня тестуванням з географії. Детальніше читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!