Чи можна другу дозу вакцини від Covid-19 отримати раніше терміну. Пояснення МОЗ

2280 0
МОЗ України рекомендує вакцинуватись раніше або пізніше тільки у випадку крайньої потреби.
Фото: Steven Cornfield for unsplash

Фото: Steven Cornfield for unsplash

Щеплення другою дозою вакцини від корорнавірусу бажано робити у визначений термін. Однак у випадку крайньої потреби ввести її можна раніше.

Рекомендовані терміни:

  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 21-28 днів,
  • CoronaVac/Sinovac Biotech – 28 днів,
  • Oxford/AstraZeneca – 12 тижнів.

 

Як пояснюють у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я, введення другою дози можна зробити на 7 днів раніше зазначеного інтервалу для вакцин CoronaVac/Sinovac та AstraZeneca (Covishield/SKBio). Для вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech відразу зазначили проміжок часу, в межах якого можна зробити щеплення, – у період між 21-м та 28-м днем після введення першої дози.

Читайте також: МОЗ заборонило проводити вакцинацію публічних осіб залишковими дозами Рfizer

Другу дозу вакцини проти Covid-19, введену раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховують без необхідності її повторного введення або вакцинації спочатку. Однак МОЗ України рекомендує вакцинуватись раніше або пізніше тільки у випадку крайньої потреби.

Нагадаємо, що у Львові 23-24 червня центри вакцинації працюватимуть у ТЦ «Форум Львів», ТЦ «Victoria Gardens», Ліцей Львівський (вул. Лисинецька, 3) з 16:00 до 19:00. При собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, та бути зареєстрованим у списку очікування додатку «Дія».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!