Чи можна їхати на вихідні у Карпати

13466 0
У ДСНС розповіли про ситуацію з дорогами в горах.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

У головному управлінні ДСНС у Львівській області у коментарі Tvoemisto.tv розповіли, якою зараз є ситуація в Карпатах на території Львівщини та чи варто їхати туди на вихідні на відпочинок.

Читайте також: Повені та розмиті дороги. В Карпатах вирує негода

За словами речника ГУ ДСНС у Львівській області Ігоря Куруса, станом на зараз рівень води в річках впав, вода посходила з доріг. Незначні переливи є в селі Зарічне на Стрийщині та в Жидачівському районі.

«Станом на зараз спостерігається сонячна суха погода. Дороги зараз всі є проїзними. Їхати в Карпати можна», – говорить Ігор Курус.

Читайте також: Чому вода в Карпатах зносить дороги і забирає людські життя. Пояснення експерта

Він додає, що сьогодні гідрометцентр прогнозує на вихідні короткочасні дощі місцями, тож наразі якоїсь небезпеки не передбачається. Також, кажуть в ДСНС, вже зійшла вода і в Закарпатській області, дороги тут також доступні до проїзду.

Водночас, за повідомленням ДСНС, в Івано-Франківській області станом на 10:00 26 червня зруйновано і поки не відновлено 152 км доріг та понад 79 км берегоукріплень, пошкоджено 554 км доріг, на яких тривають роботи з ліквідації наслідків негоди. Найбільш постраждалим залишається Верховинський район, Яремча, Микуличин, Яблуниця, Буковель.

На Закарпатті підтоплення зруйнували автошляхи у Рахівському районі. На вихідні там прогнозують спеку та пориви вітру.

У Чернівецькій області від негоди постраждали сім районів. Від автосполучення відрізані кілька сіл у Путильському районі та хутір Серафинець Вижницького району.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!