Чи можна на Львівщині далі послаблювати карантин. Дані МОЗ

2587 0
Львівщина, за даними МОЗ, не готова до подальших послаблень через перевищений показник нових випадків на 100 тисяч населення.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Перехід областей до наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі. Наразі, за критеріями МОЗ, Львівщина не готова до подальших послаблень через показник із виявлення нових випадків інфікування, який перевищує 11%.

Читайте також: Знову майже антирекорд. В Україні кількість хворих на Covid-19 перевалила за тисячу

За даними МОЗ, карантин не можна послаблювати у Львівській, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Нагадаємо, 13 липня на Львівщині послабили карантин, зокрема дозволили працювати дитячим садкам, закладам культури. 

Карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків. 24 червня у Львові дозволили відкрити зали ресторанів та роботу фітнес-клубів. Це рішення у ЛОДА назвали передчасним.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу.  Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня. Раніше ЛОДА запустила громадський транспорт у області, після чого відновили й залізничне сполучення.

6 липня МОЗ уперше за кілька місяців рекомендувало послабити карантин на Львівщині, оскільки показник нових випадків на 100 тисяч населення становить менше 11%. Адаптивний карантин продовжили в Україні до 31 серпня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!