Чи можна на львівській телевежі зробити оглядові майданчики

3722 0
Антени та телевежі розташовані на різних висотах, що заважає запустити туди людей.
Фото: Guess Line Architects

Фото: Guess Line Architects

Львівські архітектори з бюро Guess Line Architects запропонували облаштувати на телевежі біля Високого Замку оглядовий майданчик.

Читайте також: ​У Львові відкрили перший в Україні Меморіал небесної Сотні. Відео

Як розповів Tvoemisto.tv директор Львівської філії Концерну РРТ Олександр Толстогузов, земельна ділянка, де стоїть телевежа, і сама вежа перебувають у власності держави.

«На ній розташовані антени, хвилі якої можуть негативно впливати на здоров’я людини, тому я сумніваюся, що зараз щось можна зробити. Думаю, це не більше, ніж передвиборча обіцянка Садового чи його групи. Вежа не втратила своєї актуальності. Справа в тому, що на вежі є антени "Зеонбуду" (цифрове телебачення) і інших операторів. Міста аналогового телебачення перейшли на цифрове телебачення, але це не означає, що на вежі не стало антен – є передатчики, є радіомовлення, телебачення, зв'язок та спецзв’язок. Все це розташоване на телевежі», – каже Олександр Толстогузов.

Якщо антени не будуть на вежах на визначеній висоті, додає директор Львівської філії Концерну РРТ, то ніхто ні в місті, ні в області не отримає ні телесигналу, чи радіосигналу.

Він наводить приклад Ейфелевої вежі в Парижі, куди пускають людей, бо антени розташовані вище того місця, де можуть перебувати люди.

«А тут на різних висотах, в тому числі і на тій, на якій пропонують зробити майданчики, до сих пір стоять антени, хвилі яких можуть впливати на здоров’я людей. Якщо ж поставити антени вище – то це можна зробити, але мабуть операторам доведеться дорожче за це платити. У будь-якому разі це вирішуватиме точно не міська і не обласна влада, а Кабмін чи Верховна Рада», – додав Олександр Толстогузов.

Читайте також: У Львові визначили, яким буде новий готель на вулиці Дорошенка. Візуалізація

Додамо, що архітектори пропонують облаштувати два майданчики, зокрема оглядову терасу на рівні 436-ти метрів, а нижче – кафе. Огорнути вежу автори проєкту пропонують сіткою з візерунками, прорізами, фактично прозорими, щоб не давати навантажень на вежу. 

Довідка

Львівська телевежа – суцільнометалева просторова ґратована телевізійна вежа, що стоїть на Замковій горі у Львові. Телецентр та трансляційну вежу на Високому Замку збудували у 1957 році за проектом архітектора Ярослава Новаківського. Трансляційна вежа телецентру має висоту 192 м, а висота над рівнем моря 580 метрів.

26 грудня 1957 року тут здійснили першу передачу Львівського телебачення. У 2007 році львівська телевежа отримала яскраву ілюмінацію. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!