Чи можна одночасно робити щеплення від коронавірусу та інших хвороб. Пояснення МОЗ

1250 0
Інші планові щеплення можна робити лише через 14 днів після введення другої дози вакцини від Covid-19.
Фото: dw.com

Фото: dw.com

Щеплення проти коронавірусної хвороби Covid-19 одночасно з іншими плановими щепленнями робити не можна. На цьому наголошують спеціалісти МОЗ, йдеться у їхньому роз’ясненні.

«В Україні вакцинацію від Covid-19 не роблять в один день з іншими щепленнями», – кажуть у МОЗ.

Там зауважили, що інші планові щеплення можна робити лише через 14 днів після введення другої дози вакцини від коронавірусу. У разі ж, якщо виникла потреба в екстреній вакцинації від іншої хвороби, наприклад, сказу, у МОЗ рекомендують робити таке щеплення без дотримання 14-денного інтервалу.

Читайте також: На Львівщині від Сovid-19 провакцинували понад пів сотні дітей

За даними МОЗ, якщо людині ввели вакцину від Covid-19 та від інших хвороб з інтервалом меншим за 14 днів, препарат спрацює.

«Введені дози (від коронавірусу – ред.) зараховують. Вводити додаткові дози не потрібно», – додали у міністерстві.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv уже з’ясовувало в експертки чи можна вакцинуватися від коронавірусу людям з астмою, онкологією, діабетом, а також вагітним та годуючим матерям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!