Чи можуть через ріст цін на пальне підняти оплату за проїзд у громадському транспорті Львова

4397 0
Кількість рейсів та автобусів у Львові скорочують, однак це не вирішує проблему суттєво.
Фото: Володимир Караїм

Фото: Володимир Караїм

Через ріст цін на пальне та його дефіцит уже підвищили тариф на проїзд у приміських та міських маршрутках на Львівщині. Зокрема, мінімальна вартість тепер становить 20 грн. Водночас у Львові через проблеми з пальним наразі лише оптимізують рух транспорту та його кількість та маршрутах.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник асоціації перевізників Львівщині Іван Велійка, кількість рейсів та автобусів скорочують, однак це не вирішує проблему суттєво. Водночас якщо вартість пального буде вищої, ніж 50 грн за літр, то їздити вже не буде кому.

Читайте також: У Львові курсують автобуси для переселенців. Куди можна доїхати

«У місті варіанти, які ми пропонували місту, не приймаються. Ми щодня обговорюємо це питання. Була людина, яка нам намагалася в цьому допомогти – Ірина Маруняк (заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, – ред.) пробувала домовитися з оператором пального, щоби нам відпускали пальне по нижчих цінах. Наразі інших рішень нема», – каже він.

Уже через дефіцит пального у Львові оптимізували роботу 20% громадського автотранспорту. Так, наразі не курсують маршрути №10, 11, 33, 43, 45. Маршрут №61 скорочено до пл. Різні, а маршрут №34 дублює автобус №20.

«Оптимізація маршрутної мережі відбувається, але питання кардинально не вирішується, бо це скорочення робочих місць, зменшення рівня дохідності і тягне за собою неможливість надалі працювати підприємцям. Якщо пальне буде вище 50 грн/літр, то вже їздити не буде кому. Нинішній тариф приймали ще тоді, коли вартість пального була на рівні 20 грн 10 копійок, а зараз перевізники купують за 48 грн», – додає він.

Читайте також: Які маршрути у Львові тимчасово не курсують під час воєнного стану

Як повідомили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, наразі про підвищення вартості проїзду у Львові не йдеться. Проблему вирішують за допомогою оптимізації роботи громадського транспорту.

Нагадаємо, що від 24 лютого низка маршрутів громадського транспорту у Львові призупинили свою роботу. Деякі автобуси не курсують з метою економії ресурсів, зокрема пального, а також через те, що їх забирають на потреби ЗСУ чи переселенців. Детальніше читайте у новині Тvoemisto.tv.

Вікторія Савіцька

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!