Чи можуть на Львівщині перенести ЗНО через непослаблення карантину

3976 0
Низка областей України поки не готова до наступного етапу пом'якшення карантину.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

В Українському центрі оцінювання якості освіти розглядають можливість проведення спеціальних додаткових сесій ЗНО в деяких областях у разі неможливості провести тестування у визначені дати. Про це в ефірі «Сніданок 1+1» казала заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко, відповідаючи на запитання про те, що низка областей України поки не готова до другого етапу пом'якшення карантину.

«У нас є декілька планів залежно від того, скільки областей можуть потрапити в таку ситуацію. Ще в березні ми оголосили, що ЗНО може проводитись за другим сценарієм, тобто наприкінці серпня. І такий варіант все ще актуальний», – каже вона.

За її словами, якщо велика кількість областей не зможуть проводити ЗНО у червні, тоді воно буде проведено у серпні, коли ситуація нормалізується.

Читайте також: Сесію у вишах можуть провести дистанційно

Разом з тим, в УЦОЯО також не виключають можливість перенесення дати зовнішнього оцінювання у деяких областях. Якщо це буде одна чи дві області, можуть провести спеціальні додаткові сесії.

Водночас, як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, переносити ЗНО на Львівщині не планують.

«Зараз у нас йде повним ходом підготовка до пробного ЗНО. Основну сесію переносити ми не плануємо. Дати, які є, залишаються актуальними. У дітей було три місяці дистанційного навчання, підготовка до тестів, і вони втомляться чекати ще до серпня», – додає вона.

Читайте також: Коли проведуть ЗНО-2020. Дати та предмети

Нагадаємо, що раніше МОН через карантин на місяць посунуло дати вступної кампанії. Зокрема, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), і до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти. ЗНО ж проведуть із 25 червня до 17 липня.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводити з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!