Чи можуть перенести місцеві вибори в Україні через пандемію

1897 0
Київ орієнтується в цьому питанні на Польщу, якій довелося переносити вибори президента через коронавірус.
Фото: ZIK

Фото: ZIK

В Україні місцеві вибори, призначені на 25 жовтня, можуть перенести за умови, що половина території країни опиниться в «червоній» зоні карантину. Про це вчора, 16 серпня, в ефірі Україна 24 повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Якщо 50% території буде в «червоній» зоні, то це буде підставою для того, щоб серйозно задуматися про доцільність проведення масових заходів, в тому числі й виборів», – каже він.

Читайте також: Чи безпечно їхати туристам до Львова і на Львівщину

Віктор Ляшко пояснив, що Київ орієнтується в цьому питанні на Польщу, якій довелося переносити президентські вибори через пандемію.

«Їх чіткі рекомендації показали, що дотримання протиепідемічних норм не впливає на збільшення випадків коронавірусу», – зазначив він.

Головний санітарний лікар також додав, що точніші прогнози стосовно виборів можна буде робити на початку жовтня.

Нагадаємо, що відсьогодні, 17 серпня, вся Львівщина перебуває у помаранчевій зоні. Це означає, що забороняють діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів, розважальних закладів, ресторанів у нічний час, планові госпіталізації в лікарнях, роботу спортзалів, закладів культури, прийом нових змін в дитячі табори, а також обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!