Чи можуть родичі загиблих або зниклих безвісти військових виїжджати за кордон

3271 0
Є декілька винятків для тих громадян, які не підлягають призову на військову службу у період мобілізації.
Фото/Depositphotos

Фото/Depositphotos

Під час воєнного стану військовозобов‘язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Проте є кілька винятків, зокрема для тих громадян, які не підлягають призову на військову службу у період мобілізації. Про це повідомляє УП з посиланням на Держприкордонслужбу.

Відтак, за кордон можуть виїжджати родичі людей, які загинули або зникли безвісти, обороняючи Україну під час російського вторгнення на Сході, а також повномасштабної війни (йдеться про Збройні Сили України, Нацгвардію, Службу безпеки України, поліцію, прикордонників тощо). 

Читайте також: Чи можуть чоловіки, зняті з військового обліку, виїжджати з України. Роз’яснення

Нагадаємо, що Кабінет міністрів дозволив військовозобов'язаним чоловікам з 1 вересня їздити за кордон у складі бізнес-делегацій. 

Таку можливість мають не всі компанії. Умови наступні:

  • компанія працює «в білу»;
  • орієнтована на експорт;
  • не має податкового боргу;
  • середня зарплата – не менше 20 000 грн.

 

Додамо, в умовах дії воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть виїхати з країни. В Україні діє вичерпний довідник, який пояснює випадки, за яких умов чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон.

Юлія Осим

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!