Чи можуть у львівських супермаркетах зникнути поліетиленові пакети

1520 1
Свої запитання можна залишати у коментарях та отримати відповідь на них під час ефіру.
ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

Великі мережі та локальні магазини не надто охоче замінюють пластикові пакети на альтернативні паперові, біорозкладні чи тканинні. Однак, їх до цього планують зобов’язати за відповідним законодавством – три місяці тому депутати Верховної Ради підтримали у першому читанні законопроєкт, який обмежуватиме обіг пластикових пакетів.

Читайте також: Чим замінюють поліетиленові пакети львівські супермаркети. Фото

Щороку українець використовує близько 500 поліетиленових пакетів, натомість у ЄС цей показник становить до 90 штук. За законопроєктом суб’єкти господарювання не просто зобов’яжуть не використовувати певні типи пакетів, а й штрафуватимуть за порушення. Забороненими стануть надлегкі пластикові торбинки та немарковані пакети. Також виробникам заборонять продавати оксо-розкладні торбинки, які вони позиціонують як біорозкладні, бо ті насправді не розкладаються у довкіллі. Водночас, чиновники обіцяють стимулювати виготовлення не шкідливих альтернатив.

У Львові окремі мережі пропонують паперові пакети замість поліетиленових і долучаються до днів без пластику. Однак, значна частина бізнесу ще не готова впроваджувати нове чи платити більше за екологічне пакування. У прямому ефірі ток-шоу завтра 20 лютого о 16:00 «Реформи без ілюзій» розпитаємо у представників супермаркетів чи готові вони до нового закону і почуємо від еко-активістки чому ці зміни необхідні.

Наші спікери:

Ольга Мелень-Забравна – активістка організації «Екологія. Право. Людина»;

Сергій Черешньовський – піарменеджер мережі супермаркетів «Арсен»;

Костянтин Остапчук – керівник мережі «Два кроки від хати».

Свої запитання можна залишати у коментарях та отримати відповідь на них під час ефіру. Переглянути ефір можна на сайтіYouTube-каналі та Фейсбук-сторінці медіа-хабу «Твоє місто».


Читайте також:
20 Лютого, 2020 10:38
5 Ми не настільки багаті, щоб дозволяти собі купувати дорогі т.зв."еко-торбинки" при кожному відвідуванні магазину. Це виглядає, скоріше, як "відкрити " нову нішу здирання грошей з ло-хів під приводом збереження природи. Тут якісь еко-пакетики пропонують , з одного боку, а з другого--Грибовичі кабадять і всякі різні звалища горять, смердять, отруюють цілі регіони . І ніхто---ніц! Перед тим, як щось втілювати ---"прощупайте" фінансову спроможність людей на всякі-такі речі.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!