Чи передається коронавірус через продукти та їжу. Пояснення медиків

61073 0
Оскільки дихальні краплі занадто важкі, щоб циркулювати в повітрі, вони приземляються на предмети та поверхні.
Фото: Starkon.city

Фото: Starkon.city

Поки не існує жодних доказів того, що віруси, які спричиняють респіраторні захворювання, передаються через їжу. Утім для закладів громадського харчування, які продовжують працювати в режимі доставлення, дуже важливо зменшеншити ризик зараження поверхонь та пакувальних матеріалів. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

Читайте також: Закриття ринків у Львові. Що думають про це власники кількох з них

У центрі наголошують, що засоби індивідуального захисту, маски та рукавички, можуть бути ефективними для зменшення поширення вірусів, але лише за умови їх правильного використання. У харчовій галузі також необхідно запровадити режим фізичного дистанціювання та суворі гігієнічні й санітарні заходи, а також забезпечити миття та знезараження рук на кожному етапі приготування, пакування та збуту продуктів харчування.

COVID-19 є респіраторним захворюванням, яке передається через контакт людини із людиною і через прямий контакт, коли інфікована людина кашляє або чхає. Оскільки дихальні краплі занадто важкі, щоб циркулювати в повітрі, вони приземляються на предмети та поверхні, які оточують заражену людину.

Читайте також: Мідь та температура. Чого не «любить» коронавірус

Людина може заразитися, торкнувшись забрудненої поверхні, предмета чи руки інфікованої людини, а потім доторкнувшись власного рота, носа чи очей. Це може статися, наприклад, при дотиках до ручок дверей або потиску рук, а потім дотику до обличчя після цього.

У ЦГЗ нагадують, що COVID-19 може зберігати життєздатність до 72 годин на пластиці та нержавіючій сталі, до чотирьох годин на міді та до 24 годин на картоні. Дослідження проводилися в лабораторних умовах (контрольована відносна вологість і температура) і їх слід обережно трактувати в реальному середовищі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!