Львівські садки обіцяють забезпечити генераторами

1262 0
Для забезпечення садків генераторами необхідно орієнтовно 3 млн грн.
Фото умовне

Фото умовне

У 118 львівських школах облаштовують пункти обігріву. Вони вже забезпечені генераторами, «буржуйками» та іншими необхідними засобами. Дитячі садки наразі ще не почали облаштовувати альтернативними джерелами тепла та енергії, проте генератори обіцяють встановити. 

Джерело: керівник управління освіти Андрій Закалюк у коментарі Tvoemisto.tv

«Дитячі садки не визначені як пункти обігріву, але плануємо за кошти міста забезпечити їх генераторами. Важко сказати точно, коли це буде, бо потрібно проводити тендерну закупівлю», – зазначив він.

Читайте також: Як кожному підготуватися до опалювального сезону. Поради експерта

За його словами, у дитячих садках Львова немає власної бухгалтерії – лише централізована, тому закупівлю генераторів потрібно проводити одразу для всіх садків.Для цього із бюджета міста мають виділити орієнтовно 3 млн грн.

Нагадаємо, що для 95% шкіл Львова закупили генератори та «буржуйки», тобто металеві печі, а тому у випадку надзвичайних ситуацій ці навчальні заклади використовуватимуть для роботи пунктів обігріву. Є лише кілька шкіл, де технічно встановити їх немає можливості. 

Ольга Коваль

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!