Чи побачать львів’яни нинішнє затемнення місяця

2785 0
Напівтіньове місячне затемнення триватиме трохи більше чотирьох годин.
Фото: NASA/MSFC/Joe Matus

Фото: NASA/MSFC/Joe Matus

Сьогодні мешканці Землі спостерігатимуть перше у цьому році місячне затемнення. Втім через хмарність львів’яни його побачити не зможуть. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив співробітник Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка Валерій Касаркевич.

Читайте також: Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

За його словами, сьогодні у Львові прогнозують суцільну хмарність, а саме затемнення не буде таким яскравим, щоб крізь них можна було побачити напівзатінений місяць. Натомість поспостерігати за затемненням можна через спеціальні пристрої, наприклад, телескоп. Сам місяць, каже Валерій Касаркевич, буде на 5-10% слабше освітленим.

Напівтіньове місячне затемнення відбувається, коли Місяць проходить через зовнішню тінь Землі, відому як півтінь. У результаті, тільки частина місяця стає темною, на відміну від повного місячного затемнення, коли весь місяць темніє. Місячне затемнення триватиме трохи більше чотирьох годин. Максимальна фаза місячного затемнення настане о 21:10 за київським часом і триватиме 2 хвилини. Розпочнеться місячне затемнення о 19:07 та завершиться о 23:12.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!