Чи потрібно львівським батькам купувати шкільну форму перед новим навчальним роком

2315 1
Фото: rivne.media

Фото: rivne.media

Указ про шкільну форму скасований ще у червні, але перед початком нового шкільного року її масово продають у магазинах. Керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик у коментарі Tvoemisto.tv каже, чи буде форма у львівських школах.

Читайте також: Англомовна дієта і комфортні умови. Як виховати щасливу двомовну дитину

«У нас є школи, які замовляють пошиття форми для всіх своїх учнів, а є такі, де шкільної форми немає вже багато років. Це має вирішуватись спільно – адміністрацією і батьками. Це може бути не форма, а її окремі елементи», – каже Зоряна Довганик.

Вона додає, що якщо більшість у школі вирішить, що форма потрібна, то так і буде. Втім, оскільки указ про її носіння скасований, діти, які не хочуть ходити у формі, можуть цього не робити.

Заступниця директора львівської школи №2 Ірина Бучма розповіла Tvoemisto.tv, що у них учні перших класів точно не носитимуть шкільну форму, хоч вона і передбачена статутом, який не змінювали.

Читайте також: Четверо львівських педагогів потрапили у топ-50 найкращих вчителів України

«Адміністрація школи жодним чином не втручатиметься у рішення класів, що вирішили залишити шкільну форму, тому що вони закупили її ще до скасування вимог. Класи, у яких батьки так не вирішили, не будуть в ній ходити», – каже Ірина Бучма.

Вона додає, що заборон щодо одягу у школі немає: ніде не прописано, що учень не може ходити у шортах чи у футболці з єдинорогом. Але, говорить Ірина Бучма, є загальні правила, яких варто дотримуватись: не носити надто короткі спідниці, знімати шапки у приміщенні тощо.


Читайте також:
15 Серпня, 2019 18:19
666 ...ой вей !..ой вай! ..ой гевальд ! ... зобов'язують знімати шапки в приміщенні !... це ж така наруга над дітками !...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!