Чи працює у Львові додаток про кількість дерев у місті

2203 0
Сайт для інвентаризації дерев розробили у Львові торік.
Photo by Sebastian Pichler on Unsplash

Photo by Sebastian Pichler on Unsplash

У системі Inspectree, яка допомагає інвентаризувати дерева у місті, наразі внесені понад 2,5 тисячі дерев. Однак для повнішої картини потрібна більша залученість чиновників районних адміністрацій. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив співавтор додатку Павло Голубець.

Читайте також: Дерева Твого міста. Як у Львові зберегти старі дерева та коли їх варто замінювати на нові

Станом на сьогодні у додаток занесли 2 684 дерев. У більшості це ясени, водночас у них гірший стан, бо їх садили у міжвоєнний період. Опісля йдуть липи, клени, сливи та гіркокаштан. До роду слив належать черемха, вишня, слива розлога (алича), вишня дрібно пильчаста (сакура) та деякі інші фруктові дерева. 

У додаток також внесли 55 нових дерев, які з'явилися на центральні алеї та на правій частині оновленої площі Двірцевої. Це 17 дерев черемхи віргінської, 10 кленів червоних, 10 платанів кленолистих, 10 дерев горобини звичайної та 8 груш калері.

Облік 2-х тисяч дерев. Інфографіка Іnspectree

Читайте також: У Львові зламався 200-літній велетень-гінкго. Що про нього відомо

За словами Павла Голубця, управління екології та природних ресурсів ЛМР активно користується додатком, але потрібна також ініціативність чиновників районних адміністрацій.

«Додаток працює. Насамперед він важливий для обстеження вулиць, які підлягають реконструкції. Дерева заносять на сайт, завантажують про них дані. Додаток більше необхідний районам та «Зеленому Львову», щоб планувати роботу. Але районні адміністрації не проявляють ініціативи, на жаль», – сказав Павло Голубець.

За його словами, для того, щоб мати повнішу картину, потрібно суттєво більше внести дерев, потрібно, щоб районні адміністрації включалися активно у процес.

Ідея створити такий додаток з’явилась навесні 2019-го року, коли збирали підписи за припинення обрізки дерев «під стовп». Стан дерева на карті виділяють кольором: ідеальний стан – блакитний, добрий – зелений, задовільний – жовтий, аварійний – червоний, мертвий – чорний.

Читайте також: Дерева Твого міста. Як між гамірних вулиць Львова тихо живе 450-літній дуб

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv започаткувало проєкт «Дерева Твого міста», де закликало львів'ян долучитися до підрахунку дерев у Львові.

Христина Гоголь

 

 

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!