Чи пускатимуть на дільниці 25 жовтня виборців із температурою. Пояснення ЦВК

1588 0
Вибори відбудуться 25 жовтня.
Фото: Uainfo.org

Фото: Uainfo.org

Центральна виборча комісія спільно з експертами профільних міністерств та медиками розробили алгоритм проведення місцевих виборів 25 жовтня. Про це на Донбас Медіа Форум повідомив член ЦВК Сергій Постівий, передає УНІАН.

Читайте також: Кандидати на голову Львівської ОТГ. Перелік

За його словами, обмеження на право голосування не буде навіть для виборців з ознаками ГРВІ чи підвищеної температури 37,2.

«У рекомендаціях для МОЗ ми пропонували, що у таких випадках доцільно організувати роботу в комісії таким чином, щоб відокремити окремо у цьому ж приміщенні кабіну для голосування, де голосували б люди з такою симптоматикою. Після чого всі контактні зони повинні належно протиратися після кожного такого виборця», – пояснив Сергій Постівий.

Водночас ЦВК рекомендуватиме не проводити всередині приміщень ніяких публічних заходів з участю самих кандидатів, а винести організацію подій на вулицю. Пропускати в приміщення виборців будуть в контрольованій кількості.

«Це має бути не більш ніж три особи до одного столу для видачі бюлетенів», – зазначив він. Самих виборців пускатимуть лише за наявності захисних засобів.

Читайте також: Кого можуть вибрати головою Львівської ОТГ? З'явилися свіжі рейтинги

Сергій Постівий також пояснив, що для скасування виборів є дві підстави – введення військового стану і введення надзвичайного стану.

Він наголосив, що наявність червоної зони, по суті, не є підставою, щоб не можна було провести вибори на відповідній території.

Проте теоретично це можливо. «Бо теоретично можна ввести надзвичайний стан. Водночас цей процес не є простим. Станом на сьогодні ми не володіємо інформацією про те, що є якісь перспективи, що на якійсь території, у зв’язку з карантином, планується відмінити чи перенести вибори», – відповів Постівий.

Уряд розгляне рекомендації ЦВК вже на наступному тижні.

Читайте також: Україна після 25 жовтня. Як житимуть громади за новими правилами

Нагадаємо, що 25 жовтня в Україні відбудуться чергові вибори у місцеві ради уже за новим законодавством та на новій територіальній основі. Зокрема, вперше мають обирати депутатів та голів ОТГ та райрад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!