Чи страхують львівських вчителів від Covid-19 та скільки це може коштувати

2502 0
Страхові компанії на місцях пропонують закладам освіти свої програми.
Photo by Leonardo Toshiro Okubo

Photo by Leonardo Toshiro Okubo

Із початком навчального процесу стало особливо актуальним питання страхування педагогів і учнів. В Офісі президента на другому місяці навчального року і 7-му місяці пандемії кажуть, що потрібно зрозуміти можливості, вартість і терміни, в які можна застрахуватися.

Читайте також: У Львові від коронавірусу померла вчителька. Учнів переводять на канікули

«Питання, яке піднімається, – це застрахувати всіх. Ми ж бачимо статистику й бачимо, що вчителі – в групі ризику. Треба подумати над страхуванням для них, щоб вони розуміли, що ми турбуємося про них, почувалися в безпеці», – каже президент.

Свої пропозиції стосовно того, щоби розробити державну програму страхування педагогічних працівників розробили і в міській раді Львова. Як повідомляє у коментарі >Tvoemisto.tv заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Галина Слічна, її скерували до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і т.в.о міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета ще наприкінці серпня, до початку навчання по школах. Досі, каже вона, очікують на відповідь.

Напередодні Міністерство освіти і науки також підписало Меморандум про співробітництво зі страховими компаніями України: «СК «Альфа-Страхування», «Українська страхова група», «Універсальна», «Уніка», «ВУСО», розповів Tvoemisto.tv керівник пресслужби МОН Валентин Колєчкін.

«Страхові компанії уже на місцях пропонують закладам освіти свої програми. Це відбувається добровільно, і освітяни можуть самі обирати», – каже він.

Читайте також: Гасити пожежу голими руками. Чому вчителів у Львові не тестують на Сovid-19

Tvoemisto.tv з’ясувало, скільки може коштувати страховка для педагога і що вона покриває. Компанія «ВУСО» у Львові пропонує страхування від Covid-19 на пів року і коштує 936 грн. Якщо хтось захворів і має пневмонію, то страхове покриття становить 9 тис. грн, якщо ж пневмонія призводить до реанімації, то – 37 тисяч, летальний випадок – 70 тисяч. Якщо тест позитивний, але лікування проводите вдома, то виплата становитиме 2 тисячі гривень.

У страховій «УНІКА» кажуть, що пропонують шість програм, де найменший платіж становить 210 гривень і покриває ризики сумою у 10 тисяч гривень. Йдеться про покриття нещасних випадків, 1-3 групи інвалідності, травматичні випадки і дві додаткові опції – перебування на стаціонарному лікуванні з приводу коронавірусу з лімітом 2 тис. грн і летальний випадок внаслідок хвороби зі 100% покриттям. Найдорожчий поліс від Covid-19 обійдеться тут у 950 грн. Він охоплює також страхування від нещасних випадків, 1-3 групи інвалідності, травматичних випадків та лікування гострого інфаркту міокарда, де страхова сума становить 50 тисяч гривень.

Читайте також: У Львові від коронавірусу померла завідувачка дитячого садочка

Нагадаємо, що внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції померла вчителька зарубіжної літератури із ліцею міжнародних відносин ім. В. Стуса Наталя Кулинська. А перед тим від коронавірусу у Львові померла завідувачка дитячого садочка №163 Зеновія Мацьків, яка пропрацювала у садочку 27 років.

Детальніше про те, наскільки захищені львівські вчителі в умовах пандемії читайте у матеріалі.

Ольга Коваль
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!