Чи варто львів’янам довіряти індійській вакцині від кашлюку. Роз'яснення епідеміолога

7430 4
Захворюваність на кашлюк на Львівщині за останні 10 років зросла у п’ять разів. Суттєвий ріст пов’язаний здебільшого з невеликим охопленням вакцинацією.
фото: nashamama.com

фото: nashamama.com

Про це розповіла Tvoemisto.tv головний епідеміолог Львівської області Наталія Іванченко (Тімко). За її словами, у наявності є індійська вакцина АКДП (адсорбована кашлюково-дифтерійно-правцева вакцина). Альтернативи на комерційному ринку наразі немає.

«Звичайно, трапляється, що батьки чекають, коли з’явиться інша, – каже епідеміолог. – Але ж збудник не спить, і без вакцини ризик захворіти зростає. Я би радила йти в поліклініку і вакцинуватися. Це прекрасна вакцина, не дивлячись на те, що вироблена в Індії. Там ці заводи виглядають не гірше за європейські, вакцина має цільноклітиний кашлюковий компонент, вона швидко і гарно виробляє достатній рівень імунітету».

Читайте також: Очільниця МОЗ Уляна Супрун назвала 5 причин, чому варто вакцинувати дітей

На запитання, чим можуть бути викликані такі побоювання, вона роз'яснила: «З одного боку, це асоціації з Індією як країною третього світу. З іншого боку, це реактогенна вакцина. Це означає, що вона дає підвищення температури на вечір, на другий день може боліти ніжка, може виникнути почервоніння на місці введення. Але це абсолютно нормальна реакція, і означає, що вводили не святу воду, а вакцину».

Для старших є можливість купувати вакцину «Бустрикс» (Бельгія), яка використовується для дорослих і дітей від 6-ти років, – додала Наталія Іванченко (Тімко).

Детальніше читайте тут: Хворіти на кашлюк львів’яни стали вп’ятеро частіше. Чому не варто боятися вакцин?


Читайте також:
1 Вересня, 2017 02:26
Львів'янка В даний часу Львові епідемія кашлюк,але вперто всі інфекціоністи мовчать перед 1 вереснем.ЧОМУ?
31 Серпня, 2017 14:41
юля Ми зробили цю індійську вакцину це просто жах в дитини не то що боліла ножка вона не могла 3 дні встати з ліжка можна сказати майже паралізувало ту ногу де кололи!!!!!!!!
30 Серпня, 2017 23:36
Алла Повністю згідна з вашим коментарем!!
30 Серпня, 2017 13:57
Анатолій Боятись треба. Декілька питань - де страховка в разі ускладнення на 500тис гр? Вона ж безпечна!!! Де обстеження дитини пред вакцінацією - ще 50 тис. Період ускладнень - до пів року. Хто буде контролювати - ніхто! Хто зафіксує захворювання і ускладнення - ніхто! Можно притягти лікаря до відповідальності - ні! Робимо висновок - значить безпечно, раз не можете доказати інше! Геніально заспокоїли.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!