Як швидко на Львівщині відновлять знищені енергооб'єкти та якими будуть зимові канікули. Підсумки доби

1792 0
Нині 17 листопада та 267 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Фото: Юрій Богун, Vgorode Львів

Фото: Фото: Юрій Богун, Vgorode Львів

Повітряна тривога – Наслідки ракетних обстрілів. Сигнал небезпеки пролунав о 09:48, відбій – 10:29. Була загроза запуску ракет зі стратегічної авіації з Білорусі.

Повітряні сили назвали точну кількість ракет, які росія випустила по Україні 15 листопада. «За уточненою інформацією 15 листопада окупанти атакували Україну 96-ма крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, «Калібр»), керованими авіаційними ракетами Х-59, ударними дронами «Shahed-136/131», «Оріон», «Орлан-10».

Протиповітряна оборона України збила 75 крилатих ракет (Х-101, Х-555, «Калібр»), дві керовані авіаційні ракети Х-59, 10 дронів Shahed-136/131, один БпЛА «Оріон» та один «Орлан-10».

За словами голови Львівської ОВА Максим Козицького, щоб повністю відновити роботу енергооб’єктів у Львівській області, які були пошкоджені унаслідок ракетного удару, до довоєнних показників, треба 8-12 місяців.

​​»Наслідки ракетних ударів, які сталися на Львівщині, гірші, ніж наслідки тих, які були у жовтні, адже два з трьох ударів, які зафіксували вчора, це повторні удари по об’єктах критичної енергетичної інфраструктури нашої області. Усі три об’єкти зазнали критичних ушкоджень», – зазначив він.

Також стало відомо, що російські ракети 15 листопада пошкодили чотири будинки у Солонці біля Львова, до медиків звернулась одна людина.

У коментарі Tvoemisto.tv речниця управління СБ України у Львівській області Роксолана Яворська зазначила, аби показати масовість наслідків ракетних ударів саме по цивільній інфраструктурі, управління дало дозвіл знімати та оприлюднювати місце ураження, але так, щоби не можна було ідентифікувати локацію;

На цю ж тему: Школи та садки поблизу Львова, де учора впала ворожа ракета, переходять на навчання онлайн. Приміщень, які були б бомбосховищами, у Солонці немає;

А також: У Чорному морі росіяни тримають у бойовій готовності чотири крилаті ракети «Калібр». Загалом, на чергуванні є вісім кораблів рф.

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому обговорили останню ракетну атаку росіян, ліквідацію наслідків та захист об’єктів критичної інфраструктури. Також на засіданні йшла мова про ліквідацію наслідків ворожих атак.

Крім того, розглянули прогнози щодо розвитку оперативної обстановки на фронті з урахуванням змін на південному напрямку. Ухвалено рішення щодо подальшої деокупації українських територій.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Стельмахівку і Білогорівку Луганської області та Верхньокамянське, Соледар, Невельське, Марʼїнку і Первомайське – Донецької.

У Мелітополі знищено штаб одного з ворожих підрозділів. В Кінських Роздорах, Владівці і Благовіщенці Запорізької області уражено два склади боєприпасів, дві одиниці БМ-21 «Град» та ЗРК С-300. Ворог втратив близько 100 осіб загиблими та пораненими.

В Каховці загарбники мінують об’єкти інфраструктури та знищують вежі стільникового зв’язку.

Акцент дня: «Готуємо пункти, щоб ціла вулиця прийшла і зігрілась», – голова Залізничної адміністрації.

Як почався опалювальний сезон у Залізничному районі Львова, скільки генераторів та «буржуйок» уже придбали, де облаштовують пункти обігріву, яка ситуація з відновленням вуличних колонок, з ремонтом вулиць Шевченка і Залізнична та чи будуть скорочувати штат Залізничної райадміністрації, Tvoemisto.tv розповіла її голова Ірина Джурик.

Ключові події:

1. Україна просить надати доступ до місця вибуху в Польщі, – Данілов. Секретар РНБО сказав, що лише росія та її ракетний терор винні у тому, що сталося;

Читайте також: Верховна Рада продовжила воєнний стан до 19 лютого. Також продовжено загальну мобілізацію ще на 90 днів;

2. Київ повертається до відключень світла за графіками, – Кличко. Теплопостачання в оселях киян є. Електротранспорт у місті працює. Ключові приміщення столиці забезпечені електрогенераторами.

3. Зимові канікули у львівських школярів. Хто і скільки відпочиватиме. Кожна школа Львова самостійно визначає дату та кількість днів, коли учні відпочиватимуть взимку. Так, деякі матимуть, приміром, 15 днів канікул, а інші – майже місяць;

На цю ж тему: У Львові опалення досі не увімкнули близько у двадцяти навчальних закладах.  Це сталося через те, що школи вимушено перейшли на дистанційне навчання або пішли на канікули;

А також: Школи Львова у разі надзвичайних ситуацій стануть пунктами обігріву. Відповідно, у цей період навчального процесу у школах не буде, діти навчатимуться дистанційно;

4. Майже 100 ОСББ у Львові вже подали заявки на відшкодування 50% вартості генераторів. У Львові діє програма часткової компенсації вартості електрогенераторів, які співвласники багатоквартирних будинків планують придбати на випадок надзвичайних ситуацій або ж вже придбали;

5. Танцівники з Львівщини вибороли 3 титули чемпіонів світу у Нідерландах. У їхній категорії було близько 50 учасників з різних країн світу.

Погода у Львові: Синоптики попереджають про мокрий сніг та ожеледицю у Львові. Учасників дорожнього руху закликають зважати на прогноз погоди та бути обачними.

На цю ж тему: У Києві в найближчі два дні прогнозують похолодання та сніг. На дорогах може бути ожеледиця.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!