Чи впливає група крові на ризик зараження та перебіг Covid-19. Дослідження

26757 0
Новий огляд даних майже 108 000 пацієнтів США не виявив жодного зв'язку між групою крові і ризиком заразитися та важко переносити Covid-19.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Група крові не впливає на ризик зараження та важкість перебігу Covid-19. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в журналі Американської медичної асоціації JAMA. На початку пандемії деякі звіти припускали, що люди з II групою крові (А) нібито більш сприйнятливі до Covid-19, а з І (О) – менш.

Як пише УП, новий огляд даних майже 108 000 пацієнтів США не виявив жодного зв'язку між групою крові і ризиком заразитися та важко переносити Covid-19.

Читайте також: Ми повернулися на 20 років назад. Про коронавірус та статистику онкозахворювань

З'ясувалося, що група крові не пов'язана з сприйнятливістю або тяжкістю захворювання, а також з виявленням вірусу в організмі, госпіталізацією або потраплянням в реанімацію. Автори дослідження підкреслили, що групи крові B і AB (III і IV групи) так само, як і І та ІІ групи, не пов'язані з ризиками Covid -19.

Нагадаємо, до груп ризику Covid-19 належать люди похилого віку, а також люди з серйозними проблемами зі здоров’ям, зокрема з хронічною хворобою легень або астмою; із серйозними серцевими захворюваннями, діабетом, нирковою недостатністю та захворюваннями печінки, муковісцидозом; з ВІЛ/СНІД; онкохворі тощо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!