Чи законно обирали директора органного залу, вирішить слідча комісія

1734 0
У міській раді наголошують, що нового керівника органного залу поки не обрали.
фото: YouTube

фото: YouTube

Після того, як 23-го серпня, у Львові обрали директора Львівського будинку органної та камерної музики, на ім'я директорки департаменту розвитку ЛМР Наталії Бунди надійшло 60 листів від невдоволених результатом голосування.

Частина звернень присвячена безпосередньо процедурі голосування, а у іншій частині листів йдеться про особовий склад комісії, яка вирішувала, хто стане новим директором органного залу. На думку авторів листів, в комісії майже не було людей, які належить до музичної сфери. Про це журналістам на брифінгу повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

Тому у міській раді вирішили створити слідчу комісію, щоби перевірити усі можливі порушення у процедурі голосування і чи правомірними є його результати. До складу комісії увійдуть представники юридичного департаменту міської ради. Результати розслідування обіцяють оприлюднити наступного понеділка  4-го вересня.

Наталія Бунда розповіла, що тих, хто вирішував долю нового директора органного залу, за законом представляли троє людей з управління, троє людей з громадських організацій (їх обирали шляхом жеребкування), та троє працівників органного залу.

Читайте також: Сон Ігоря Калинця в літній день. Як «обирали» директора органного залу

Також Андрій Москаленко зазначив, що слідство може лише констатувати факт порушення, а скасувати результати голосування не належить до її компетенції. Якщо юридичний департамент виявить порушення, то про подальші дії обіцяють повідомити після проведення слідства.

Нагадаємо, 24 серпня, під стінами органного залу активісти протестували проти призначення директором Будинку органної та камерної музики Юліана Винницького, який очолює цей заклад з 1988 року. Вони вимагають проведення повторного конкурсу з неупередженими членами комісії.

Як повідомлялося раніше, на засіданні конкурсної комісії 23 серпня за Винницького проголосувало 5 членів комісії з 9, одна з яких – Ольга Пастушенко – пропустила презентації кандидатів на посаду та прийшла незадовго до закінчення голосування.

Оскільки на початку засідання присутні вісім членів комісії проголосували, що будуть працювати без Пастушенко, другий претендент на посаду директора органного залу – Іван Остапович – збирається оскаржувати результати відбору. Крім того, Остапович говорить, що голосування було упередженим, оскільки письменник Ігор Калинець повідомив йому ще до засідання, що буде голосувати проти нього, а іншому члену комісії – Михайлові Зарічному – Винницький надавав у безоплатну оренду приміщення органного залу.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!