Чи законно у Львові зрізали дерева задля пам'ятника Вербицькому

3178 2
У сквері на перетині вул. Чупринки-Вербицького-Бандери поблизу школи зрізали 100-літні ялини, щоби встановити на їхньому місці пам'ятник. На місці дерев планують замостити гранітним каменем близько 900 квадратних метрів скверу та встановити тут пам'ятник композитору Михайлу Вербицькому.
фото: vgolos.com.ua та із групи ФБ Нас не питали!

фото: vgolos.com.ua та із групи ФБ Нас не питали!

Встановлення пам'ятника заплановано до 200-річчя від дня народження автора мелодії Державного Гімну «Ще не вмерла Україна». Усі дозволи на зрізку дерев є, переконують у Галицькій районній адміністрації.

Читайте також: Пам’ятник Вербицькому у Львові: стиль, локація, вартість

 «Із 9 дерев, що були зрізані, три були аварійними –  верба і дві сухі ялини. Зрізка іще 6 ялинок була запланована відповідно до дозвільних документів для реалізації проекту із встановлення пам'ятника Вербицькому»,  сказав у коментарі Tvoemisto.tv начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків. За його словами, дозвіл на зрізку дерев дали у управлінні екології Львівської міської ради.

Іще 1 сосна віком менше 8 років та два кущі були перенесені. Їх висадили неподалік – поблизу школи, що розміщена біля скверу. Більше дерев зрізати у цьому сквері не планують, запевнив Захарків.

Усю територію, де росли дерева – а це приблизно 900 квадратних метрів – планують замостити гранітним каменем, встановити тут пам'ятник, а у сквері планують зробити підсвітку.

Фото: Наталя ДудкоАдріан Шевчук

 

Підготувала Наталія Горбань


Читайте також:
24 Квітня, 2015 20:48
Оля Спочатку Політехніка знищила стільки дерев, що зараз пустка і поодинокі стовбури. А тепер ще й з другої сторони пустир ро[***]. На Заході кожне дерево на вагу золота, а тут 100-літні дерева просто так зрубати через чиюсь примху, невже не було іншого місця? Європа такого не зрозуміла б! Куди ми йдем?
22 Квітня, 2015 19:08
666 ... споглядав в понеділок на початок цього акту "осучаснення" Львова ... чомусь згадалося -- " .. Не той тепер Миргород , Хорол-річка не та .." ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!