Чи закриватимуть у Львові кінотеатри, ресторани і торгові центри на карантин

3574 0
Для профілактики поширення коронавірусу у Львові ввели обмеження на масові зібрання.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Сьогодні, 13 березня, міська комісія з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій змінила правила карантину у Львові – тепер заборонено проводити всі масові заходи. Tvoemisto.tv дізналось, як у часі карантину працюватимуть торгово-розважальні центри, кінотеатри та найбільші ресторани Львова.

Читайте також: Від легковажності до шоку. Чим ситуація з коронавірусом в Італії схожа з Україною

У пресслужбі Львівської міськради кажуть, що звернулись до усіх приватних розважальних закладів – надіслали їм рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС. Тож усі кінотеатри, включно з приватними, а також розважальні зони у торгових центрах мають бути закриті.

Кінотеатри

Мережа кінотеатрів «Кінопалац» повідомила про скасування усіх сеансів у своїх закладах ще вчора. Відновити покази обіцяють 3 квітня, якщо ситуація із поширенням коронавірусу в Україні не погіршиться і уряд не ухвалить нове рішення.

Кінотеатри мережі «Планета кіно» у Львові наразі продовжують працювати у звичному режимі. Утім, як повідомили в мережі у коментарі Tvoemisto.tv, «якщо міський орган підпише наказ про закриття кінотеатрів», про це повідомлять додатково».

«Ми за всім уважно слідкуємо та дотримуємось всіх рекомендацій, а також не будемо порушувати рішень міських адміністрацій», – кажуть у мережі «Планета кіно».

Як повідомили 14 беррезня у ТРЦ Forum Lviv, кінотеатр «Планета Кіно» та Дитячий сімейний розважальний центр «Ігроленд» зачиняють на період карантину.

У довідці мережі кінотеатрів Multiplex Tvoemisto.tv повідомили, що їхні кінотеатри у Львові працюють у звичному режимі. А на фейсбук-сторінці мережі ідеться про те, що у кількох містах на квитки в кінотеатрах Multiplex діють знижки на всі сеанси. Щоправда, Львова у цьому переліку немає.

14 березня у ТРЦ Victoria Gardens повідомили, що кінотеатри Multiplex не працюватимуть до кінця карантину.

У Львівському кіноцентрі, що є комунальним закладом, також повідомили про те, що закриваються на карантин.

Читайте також: У ВООЗ розвінчали найпоширеніші міфи про коронавірус

Торгово-розважальні центри

У ТРЦ «Спартак» у коментарі Tvoemisto.tv повідомили, що про закриття ТРЦ наразі не йдеться. На час карантину тут врахували всі рекомендації – встановили дезінфектори, посилили прибирання та безпеку. Також скасували усі заплановані масові заходи, зокрема святкування річниці ТРЦ.

«Ми всім орендарям надіслали лист-попередження про посилення заходів безпеки. Змусити їх закритися ми не маємо повноважень», – розповіли у ТРЦ «Спартак».

У ТРК Victoria Gardens кажуть, що підтримують рішення уряду про введення карантину та інші протиепідемічні заходи, тож скасували усі заплановані розважальні заходи та програми до кінця березня.

Проте в усьому іншому торгово-розважальний комплекс працює у штатному режимі, ідеться на його фейсбук-сторінці, де також розмістили відео про п’ять основних правил для профілактики зараження коронавірусом.

«Ми підвищили рівень санітарної обробки приміщень та поверхонь, а також розмістили диспенсери з антисептиком для рук по всій території ТРК», – кажуть у Victoria Gardens.

Додамо, тут працює дитяче містечко, фудкорт, боулінг та кінотеатр Multiplex.

У ТРЦ «King Cross Leopolis» закрили на час карантину ковзанку, а також перенесли на кінець квітня святкування свого дня народження. У всьому іншому ТРЦ працює. Тут також є боулінг і кінотеатр мережі Планета кіно.

Читайте також: Які події у Львові скасовують чи переносять через карантин. Оновлюється

У ТРЦ Forum Lviv кажуть, що дотримуються усіх запобіжних норм та вказівок від державних органів, Всесвітньої організації охорони здоров'я та місцевих органів охорони здоров'я, що стосуються стримуванням вірусу і продовжують працювати у штатному режимі.

«Ми додатково проінформуємо наших клієнтів, якщо ситуація зміниться чи якщо ми вирішимо вжити додаткових запобіжних заходів», – ідеться на фейсбук-сторінці ТРЦ.

Ресторани

У холдингу емоцій «!Фест», якому належить одна з найбільших мереж закладів громадського харчування, кажуть, що наразі усі заклади працюють як зазвичай, окрім Трапезної УКУ і кафетерію, що є частиною академмістечка.

Як розповів Tvoemisto.tv pr-менеджер мережі Fest Lokal Тарас Маселко, у закладах мережі запровадили додаткову дезінфекцію приміщень, посуду, інвентарю та обладнання, а також щоденно проводять огляд працівників і моніторять кількість хворих на ГРЗ серед них.

«Інформуємо персонал і гостей про потребу миття рук, додаткової дезінфекції і зменшення можливих контактів з людьми», – говорить Тарас Маселко.

Він додає, що у Fest Lokal також ознайомились із порадами для закладів громадського харчування від екскерівниці МОЗ Уляни Супрун та обдумують їх втілення.

Скасовано заходи у FestRepublic, а на тих заходах, що відбудуться, наприклад, виступ оркестру у Театрі пива «Правда», гостям перевірятимуть температуру і нагадуватимуть про додаткову дезінфекцію.

Тарас Маселко додав, що оскільки міська комісія з питань ТЕБ і НС змінила правила карантину у Львові, то можливі зміни і в роботі закладів Fest Lokal, проте остаточного рішення наразі немає.

Читайте також: Усе, що треба знати про коронавірус в Україні

Власник низки закладів, серед яких Монс Піус, Пара джанов і портвейн, Шампанерія, Кафе «Кентавр» Вардкес Арзуманян розповів Tvoemisto.tv, що його заклади дещо змінили режим роботи. Так, частину офісу перевели на роботу з дому, а ресторани працюють за принципом «один процес – одна людина в зміну».

«Упевнений, що найкращим виходом з цієї ситуації було би картельно домовитись зі всіма гравцями ринку, закрити ресторани по всій Україні. Це дасть можливість може на якийсь відсоток зменшити погані наслідки епідемії», – каже Вардкес Арзуманян.

Утім, додає він, ресторатори не надто спілкуються, бо кожен зайнятий своїми проблемами.

У мережі Kumpel Group, до якої належать «Кумпель», «Ресторація Бачевських», «Голодний Микола», Cafe1, Tvoemisto.tv розповіли, що ресторани працюють у звичному режимі, натомість масові заходи в закладах скасовують.

«Також ми прогнозуємо спад потоку гостей, особливо іноземних туристів на найближчий місяць», – розповіли у мережі та додали, що в ресторанах кожні три години дезінфікують поверхні, відімкнули всі сушки для рук та встановили дезінфектори, проводять вологе прибирання та перевіряють працівників на симптоми грипу та ГРВІ.

Працівникам мережі обмежили внутрішні відрядження, а також зменшили кількість іграшок, які неможливо часто обробляти, в дитячих зонах.

Додамо, учора радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що на порушників карантину чекають штрафи.

За його словами, правоохоронні органи можуть проводити рейди для перевірки дотримання вимог Кабміну щодо карантинних обмежувальних заходів.

«Порушників притягуватимуть до відповідальності. Ідеться, звісно, про посадових осіб або відповідальних за суб’єкти господарської діяльності», – каже Іван Варченко.

Читайте також: Закриті школи та скасовані авіарейси. Все, що треба знати про карантин у Львові та Україні

Дії правоохоронних органів, за його словами, регулюються статтею 325 ККУ про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Санкція статті передбачає штраф або обмеження волі на термін до трьох років. А у разі тяжких наслідків, порушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Олександра Бодняк



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!