Чи запрацювала в Україні кримінальна відповідальність за нетверезе водіння

2508 0
Покарання за цією статтею мало би поширюватись також на водіїв, які відмовляються проходити медогляд на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння.
фото: www.autocentre.uа

фото: www.autocentre.uа

Із 1 липня в Україні набув чинності закон, що передбачає кримінальну відповідальність за нетверезе водіння.

Як пояснили Tvoemisto.tv у патрульній поліції Львывщини, президент України досї не підписав закон. Тож від нині й до опублікування закону, якщо поліцейські виявлятимуть нетверезого водія, на місце викликатимуть дізнавачів або слідчо-оперативну групу.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко і справедливо

Нагадаємо, у Кримінальному кодексі з’явилася нова стаття 286-1, відповідно до якої за кермування у нетверезому стані має бути передбачена кримінальна відповідальність. Покарання за цією статтею мало би поширюватись також на водіїв, які відмовляються проходити медогляд на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння.

У статті ідеться про штраф для порушників на суму від 1 до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 32 тис. грн) і позбавлення права керувати транспортним засобом на строк до 3 років. У разі повторного правопорушення штраф мав би становити до 51 тис. грн з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!