Чи зможуть переселенці у Львові придбати житло на пільгових умовах і що для цього потрібно

3487 0
Міжнародні організації готові фінансувати наразі будівництво тимчасового житла для внутрішньо переселених осіб.
Фото: Balbek Bureau

Фото: Balbek Bureau

Станом на сьогодні Львів має низку відкритих пропозицій від міжнародних організацій, які готові фінансувати будівництво тимчасового житла для внутрішньо переселених осіб. Про окремі пільги ля переселенців на купівлю житла не йдеться, оскільки для цього потрібні затверджені програми на рівні держави. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на брифінгу сьогодні, 24 березня.

«Якщо на рівні держави будуть затверджені окремі програми, то це цілком реалістично (пільги на житло для переселенців – ред.). На сьогодні ми маємо лише відкриті пропозиції від міжнародних допомогових організацій. Зараз маємо вийти на оптимальні варіанти стосовно уможливлення такого проєкту, частину якого вони готові профінаснсувати», – каже він.

Читайте також: У Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців

Водночас міський голова додає, що держава нині має один пріоритет – це озброєння.

«Чим більше буде в нас якісної зброї, тим швидше зможемо відігнати ворога з нашої землі і менше буде тимчасово переміщених осіб», – зазначив він.

Нагадаємо, що Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев у коментарі Тvoemisto.tv повідомив, що Львів напрацьовує декілька варіантів, де можуть розмістити модульне містечко для переселенців, утім, конкретних районів поки що не назвав.

Пізніше міський голова Львова заявив, що у Львові виділили ділянки під будівництво житла для переселенців. А його заступник Андрій Москаленко сьогодні, 22 березня, відповідаючи на питання журналістки Тvoemisto.tv, повідомив, що попередній перелік ділянок за день-два уже оприлюднять, наразі вже провели перемовини з виробниками, фондами, які підтримають будівництво житла. Він уточнив, що тут зможуть поселитися десятки тисяч українців, усі деталі оприлюднять згодом.

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!