Чи зможуть проголосувати на виборах хворі на Covid-19, які перебувають у лікарні чи вдома

1363 0
Виборець на самоізоляції може подати відповідну заяву до 20:00 п’ятниці перед виборами.
Фото: Uainfo.org

Фото: Uainfo.org

Місцеві вибори відбуватимуться навіть на територіях, які перебувають у «червоній» зоні епіднебезпеки. Про це під час брифінгу сьогодні, 6 жовтня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відповідно до постанови уряду №846 від 22 липня 2020 року, затвердили всі правила стосовно проведення місцевих виборів. У цьому документі зібрали всі рекомендації, яких необхідно дотримуватись під час виборів.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

«Також передбачено, що виборець на самоізоляції може подати відповідну заяву до 20:00 п’ятниці перед виборами, щоб до нього додому приїхали і він зміг проголосувати з дому. Люди, які перебувають в лікарнях, будуть голосувати в лікарнях також за допомогою виїзних бригад», – каже він.

Стосовно забезпечення дільниць антисептиками або масками для членів виборчої комісії, то це, за словами Степанова, відбувається за кошти місцевих бюджетів.

Нагадаємо, що місцеві вибори пройдуть в Україні 25 жовтня 2020 року. Тоді обиратимуть депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Вибори відбудуться за новим адміністративно-територіальним устроєм.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!