Чи зможуть виїжджати держслужбовці за кордон та кому вручають повістки на Львівщині. Підсумки доби

1606 0
Нині 28 січня та 339 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: КМУ

Фото: КМУ

Ситуація на фронті: Російські окупанти 26 січня завдали удару ракетами Х-47 «Кинджал» по об’єктах у Києві та Запоріжжі під час обстрілу. За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, ракет такого типу у противника не дуже багато, а президент росії путін неодноразово вихвалявся, називаючи їх гіперзвуковими. «Вони бережуть їх для ураження найбільш стратегічних для них цілей – цього разу такими виявилися один з об’єктів у Запоріжжі та об’єкт критичної інфраструктури в Києві. Така була у них стратегічна мета – залишити один район Києва без світла», – сказав Ігнат.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Білогорівку Луганської області та Роздолівку, Красну Гору, Бахмут, Іванівське, Кліщіївку, Дружбу, Водяне, Мар’їнку, Побєду, Вугледар і Пречистівку – Донецької.

Українська авіація завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та один – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також уражено 2 пункти управління та 2 позиції ППО противника. Окрім того, наші воїни знищили літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА типу «Суперкам».


Читайте також: Де і кому вручають повістки на Львівщині. Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко, наразі проблем з мобілізацією в області немає, вона як і раніше продовжується.

«Зараз з’явилось багато фахівців, які розповідають яка має бути повістка, кому вона вручається – ці ж фахівці не читають, що з дня оголошення військового стану чи мобілізації громадянин віком від 18 років до 60 років зобов’язаний прийти у військовий комісаріат для уточнення своїх мобілізаційних даних – це його обов’язок, а у нас всі починають згадувати про права», – сказав він.

Акцент дня: «Це здебільшого українські розробки». Інтерв’ю з командиром, який керує ударними дронами. Як це – керувати дронами з боєприпасами, що це дає ЗСУ, що відомо про українські розробки та чому звільнення Херсона відрізнялося від ситуації в Бахмуті, >;Tvoemisto.tv розповів командир підрозділу патрульної поліції, який займається ударними дронами, Святослав Прокопчук.

«Що літачки, що дрони – тепер здебільшого українські розробки. Навіть той дрон, яким ми літаємо, є справою рук львівських контрабандистів. Колись ті дрони «таскали» цигарки в Польщу, Румунію, а тепер – боєприпаси. Ударний дрон – це агродрон, який може нести певну вагу. Той, яким ми користуємося, працює за координатами: є програма, в яку ми їх «забиваємо», він заходить на них і здійснює скид. Працюємо на невеликій висоті, вже відпрацювали ту, на якій у нас найоптимальніше влучання, щоб не було великого розльоту між точкою влучання і контрольною точкою. В нас це один метр. Це наші розробки, і їх немало».

Ключові події:

1. Кабмін заборонив виїзд чиновників за кордон під час війни без поважних причин. «Народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді та багато інших посадовців можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження. Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми – можна. Кататися на відпочинок – ні», – заявив премєр Денис Шмигаль;

2. Авто, яке львівський волонтер передав прикордонникам, опинилося в приватній власності. Святослав Літинський звернувся щодо цього факту в ДБР, слідство наразі триває;

3. Стало відомо, які вулиці цього року планують відремонтувати у Львові.  Зокрема, йдеться про: Варшавську, Зелену, Мазепи, Грінченка, Херсонську, Червоної Калини, Глинянський Тракт, Дністерську, Чорновола, Пластову, Драгана, Любінську, Гориня, Замарстинівську (дорога до смт Брюховичі), Липову Алея, Віденську, Патона, Левандівську, Кульпарківську, Широку та Повітряну;

Читайте також: Сучасна забудова Львова та майбутня історична пам’ять. Як місту не втратити своє обличчя – у Львові пройде публічна дискусія. Медіа-хаб «Твоє місто» організовує публічну дискусію цієї суботи, 28 січня, о 12:00.


4. В Україні з’являться нові автомобільні номери. Замість перших двох літер, котрі позначаються регіон, використовуватимуть наступні позначення:

  • «ED», «DC» – отримуватимуть автомобілі, оформлені із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС.
  • «DI», «PD» – отримуватимуть автомобілі, оформлені через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема із використанням мобільного додатка порталу «Дія»;

5. Синоптики розповіли, якою буде погода на вихідних у Львові. прогноз. У суботу очікується хмарна погода з проясненнями. У неділю, 29 січня, – невеликий сніг по всій області. На вихідні вночі буде морозно: від -3 до -8 °C. Вдень температура повітря сягатиме від -3 до +2 °C.

Читайте також: У Київському зоопарку народилось дитинча гуанако. «Чергове поповнення в Київському зоопарку. Це маленька руда гуанако – Лусія, якій виповнилось два тижні. Її мама Ракель не відходить від малечі та її однорічної сестрички Крісті, а тато Рікардо опікує їх цілодобово. Навіть вночі він стоїть на сторожі, поки його «дівчатка» солодко сплять», – розказали доглядачі зоопарку.

Львів історичний: Історія львівської лікарки, ім’ям якої назвали синдром у неврології. У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту розповідаємо історію львів’янки, однієї з перших жінок-неврологів у Європі, чиїм іменем назвали синдром у неврології.

А також: «Mozart Birthday» та «Свято коляди». Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv пропонуємо підбірку подій, де можна провести час.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!