Чи знають львів'яни своїх сусідів? Результати дослідження

2124 0
Інститут міста, в рамках проекту «Громади в дії», провів дослідження соціальних контактів та доступності до спільних просторів у Львові. Дослідження проводилося у березні-квітні 2015 року та охопило 2000 респондентів віком від 18 років. Опитування здійснювалося методом анкетування.
фото: afishalviv.net

фото: afishalviv.net

Соціологічне дослідження стане основою проекту «Громади в дії», який має на меті зміцнити потенціал об’єднання місцевих громад, активізувати їхню роботу спільно з міською адміністрацією задля сталого розвитку. 
 
Олена Гунько, соціолог програми аналізу та досліджень Інституту міста: «У дослідженні ми хотіли з’ясувати чи мають львів’яни місця для спілкування у своїх районах та наскільки вони контактують зі своїми сусідами. Зокрема, ми виявили, що 82% опитаних знають сусідів зі свого будинку, дещо менше – 75% – сусідів з будинків, що розташовані поряд. Проте, усіх сусідів у будинку знає лише кожен четвертий мешканець (25%). Що ж стосується сусідів із будинків, що розташовані поряд, то більшість опитаних (42%) знає лише кожного 10 свого сусіда. Ці показники дозволяють нам припускати, що у Львові є значний потенціал для розширення соціальних зв’язків в межах будинку та найближчого сусідства». 
 

Джерело: Інститут міста

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!