Етно, 70-ті та вінтаж: у Львові завершився Lviv Fashion Week. Фото

6854 0
У неділю, 27 березня, завершився Lviv Fashion Week, що тривав із середи, 23 березня. Пропонуємо переглянути фото колекцій 5-ти дизайнерів, щоб бути у тренді вже цього літа.
фото: facebook.com/evgeny.kraws

фото: facebook.com/evgeny.kraws

Африканські мотиви – польське виконання

Показ колекції польського дизайнера Клавдії Маркевіч (Klaudia Markiewicz) «Back To The Roots» осінь/зима 2016/17 з африканськими етнічними елементами. Колорит інспірований племінними костюмами масаї і догонів, проте дизайнер працює з сучасними, європейськими формами. Важливим є використання ручної роботи – в'язання, в'язання гачком, ткання на традиційних кроснах. Також використовуються місцеві матеріали – в основному польська вовна, яка є даниною польській традиції, історії і польському модному промислу XIX ст.

Етноколекція бренду «Chernikova»

Основний мотив колекції – борщівська вишивка, яка є унікальним і неповторним народним мистецтвом – феноменальне явище, в якому закарбовані фрагменти трипільської культури. При всій різноманітності борщівських вишиванок, практично не зустрічається двох абсолютно однакових, існувала чітко вироблена тридільна система розміщення узорів на рукавах. Цього сезону дизайнер Люба Чернікова спробувала інтерпретувати та оживити таку традицію у своїй колекції. Основні кольори – чорний, білий та молочний. Використані старовинне домоткане конопляне та лляне полотно, велюр, оксамит, шовк, бавовна, вовна, хутро, натуральне вовняне та бавовняне мереживо і оксамитова стрічка – для декору.

Колекція «Privee Collection AW 2016/17 Oksana MUKHA by Kateryna Yalova»

У рідному Львові відбувся прем’єрний показ колекції Катерини Ялової від ТМ ОКСАНА МУХА. Незабаром колекція репрезентуватиме Україну на показах у Нью-Йорку та Дубаї. У новій колекції Privee Collection AW 2016/17 представлено 37 вечірніх суконь та комплектів, у яких ніжність та велич минулого століття спроектована крізь призму сучасного бачення, доповнена вишуканими елементами сецесійного стилю. При створенні образів колекції модельєри використовували найтонші мережива французького шантільї, італійський жаккард, шовкові полотна. Сукні і комплекти оздоблені ручною вишивкою, витонченим шитвом, скляними перлинами, паєтками, стеклярусом. Образи доповнені авторськими пасами ручної роботи з ексклюзивною фурнітурою.

Колекція жіночого одягу «Осінь/зима 2016» від Oksana Piekna

У новому сезоні AW 2016, бренд Oksana Piekna представила власне трактування стилю 70-их років. Стилістика невгамовної епохи прочитується у найменших деталях: матеріалах, силуетах та аксесуарах. Легкі принтовані шовкові сукні калейдоскопічно змінюються вовняними комбінезонами, пальтами та костюмами-двійками складного конструктивного крою. Все виважено до деталей. Кольорова палітра колекції переходить від пастельних відтінків бежевого, рожевого та блакитного до насичених відтінків гірчичного, жовтого з легкими вкрапленнями чорного. Доповнює яскраві образи стильне авторське взуття – сріблясті витончені лодочки та практичні лофери.

«Roksolana Bogutska AW 2016»

Львівський Тиждень моди завершився благочинним показом колекції українського модельєра одягу Роксолани Богуцької. Роксолана Богуцька провела показ у партнерстві з Lviv Fashion Week та благодійним фондом «Я не один». Всі кошти з продажу запрошень будуть спрямовані на допомогу дітям з сиротинців та малозабезпечених сімей.

В колекції сезону осінь/зима 2016 традиційним для бренду Roksolana Bogutska є використання натуральних матеріалів (шовків, шифону, шкіри, хутра) і звернення до української етніки як до джерела інспірацій. В основі колекції – своєрідне поєднання вінтажу з етномотивами: вільні летючі силуети, вишивка, нові спеціально розроблені дизайнером принти, багато, модного в наступному сезоні, кольорового хутра, і головне – використання нових цікавих фактур, нових тканин. Зокрема, Роксолана Богуцька працює з травленим шовком, велюром на шифоні, пропонує вишивку на нетрадиційних матеріалах – велюрі та мереживі.

Фото та інформація із Fasebook-сторінки Evgeny  Kraws


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!