Чим дивуватиме цьогорічний різдвяний ярмарок у Львові. Асортимент та ціни

6384 0
Tvoemisto.tv розповідає, скільки коштуватиме прогулянка цьогорічним львівським різдвяним ярмарком.
Фото: Андрій Костюк

Фото: Андрій Костюк

7 грудня у Львові запрацював різдвяний ярмарок. Хоча більшість будиночків ще пусті і не розпочали свою роботу, з кожною годиною на площі біля Оперного театру стає більш людно. Tvoemisto.tv теж вирушило на прогулянку святковим ярмарком і дізналося, скільки цьогоріч тут коштуватимуть їжа, напої та сувеніри.

Їжа

Порція вареників, як і порція картоплі, коштуватиме цього року 30 гривень. Сосиски залежно від розміру можна придбати від 15 до 50гривень. Окрім цього, поціновувачі фаст-фуду зможуть знайти на ярмарку бургери та хот-доги від 40 гривень.

Порція горішків чи сухофруктів до 100 грам коштуватиме 80 гривень.

Читайте також: Коли запрацює зимова ковзанка на площі Ринок

М’ясо зі спеціями можна придбати по 25 гривень за 100 грам. Один шматок такого м’яса може заважити на 100 гривень. Бастурма, ковбаса з баранини чи курятини коштуватиме 100-120 гривень. Окрім цього, на ярмарку можна знайти екзотичний голландський сир з томатами, шпинатом чи медом.

Солодощі

Солодощі є окремою складовою ярмарку. Наприклад, популярне серед львів’ян яблуко в карамелі коштуватиме, як і минулого року, 35 гривень, а в’язку солодких бубликів можна придбати за 30.

Читайте також: Звідки приїде головна новорічна ялинка Львова

Різдвяні льодяники у вигляді тростинки на ярмарку коштують 20 гривень, льодяники з поєднанням смаків яблука, лимона та апельсина – 25. Окремо варто звернути увагу на льодяники у вигляді казкових звірів та персонажів мультфільмів. За них доведеться заплатити 30 гривень, але льодяник у вигляді символа наступного року – свині, коштує 35 гривень.

Також на ярмарку продають мед, що коштує 100 гривень за півтора кілограма.

Напої

Напої завжди займають особливу нішу серед різдвяних пропозицій. Якщо говорити про зігріваючі чай та каву, то їх на ярмарку можна знайти від 15 гривень.

Втім, найпопулярнішим у період різдвяних свят залишається глінтвейн. Цього року склянка цього традиційного зимового напою коштуватиме 30 гривень, а гарячого пива – 20. Також на ярмарку львів’яни та гості міста зможуть спробувати пунш (від 40 гривеньза склянку) та медівку (від 30 гривень).

Читайте також: Скільки українці відпочиватимуть у грудні. Перелік вихідних

Одяг

На ярмарку дуже багато теплого вовняного одягу з Івано-Франківщини. Наприклад, шкарпетки можна знайти від 100 гривень, а рукавиці – від 80. Також за 200 гривень можна придбати валянки.

Окрім теплих речей, тут можна знайти і вишиванки, ціни на які варіюються від 300 до 700 гривень. До вишиванки пропонують також теплий жупан, що коштує від 260 до 600 гривень.

Сувеніри

Майже на всіх сувенірах – склянках, запальничках, гральних картах і магнітах – зображено Львів, зокрема Оперний театр. Один магніт з пейзажами міста коштує від 10 гривень. Статуетка лева – 100 гривень. А от вдосконалений лев, який за сумісництвом ще й скарбничка, коштує вже 130 гривень.

Також на ярмарку є спеціальна пропозиція для любителів азартних ігор і розмов про політику – гральні карти із зображенням політиків. На обкладинці зображений Петро Порошенко, а на запитання, хто ще є на картах, продавці коротко відповідають: «Всі».

Для дітей можна придбати іграшкові дерев’яні мечі, що коштують 35 і 45 гривень залежно від розміру, або ж лук з двома стрілами за 55 гривень.

Читайте також: Чи варто збирати гроші на подарунки до свята Миколая?

Також на ярмарку можна натрапити на велику кількість хендмейд-продукції. Майстри з Косова продають глиняний посуд від 50 до 2000 гривень за тарілку і дерев’яні статуетки козаків, які коштують від 700 до 1000 гривень. Зроблені своїми руками дерев’яні новорічні прикраси можна знайти від 30 гривень.

Продавці обіцяють, що від завтра різдвяний ярмарок працюватиме на повну силу. Для відвідувачів ярмарок відкритий з 11:00 до 22:00 у робочі дні та з 10:00 до 23:00 – у святкові та вихідні аж до 20 січня.

Нагадаємо, що цьогоріч різдвяний ярмарок вперше відкриють на Сихові.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!