На що хворіють львів’яни: дослідження

1948 0
У 14% обстежених львів’ян виявили відхилення від норми.
фото: Самопоміч

фото: Самопоміч

У Львові завершилась профілактична акція «Здорове місто». Цього року у медичних містечках провели понад 10 тисяч обстежень, а у понад тисячі відвідувачів виявили патології, повідомляє організація «Здорове місто».

За результатами двотижневої акції у більш ніж 14% обстежених львів’ян виявили відхилення від норми. Найбільша кількість відхилень стосувалася обстежених з підвищеним рівнем цукру в крові – 29%. Крім того, на додаткове обстеження направили жінок після обстеження молочних залоз – 22%, а також осіб з відхиленням зору – 21%.

Читайте також: В Україні створили онлайн-мапу аптек з безкоштовними ліками 

Акція показала, що багато людей переймаються гіпертонією. Рання діагностика цієї хвороби допоможе уникнути інфаркту чи інсульту у майбутньому. Так, з  проблемами артеріальної гіпертензії виявлено 20% обстежених, з проблемами серця18%. У 16 обстежених виявлено підозру на туберкульоз.

Серед дітей, які взяли участь у акції, більше, ніж у половини, було виявлено відхилення від норми: загалом обстежили 740 дітей, з них 429 (58%) скеровано на дообстеження.

Читайте також: Чи можна захворіти від кондиціонера. Роз’яснення МОЗ

Найбільш популярними серед відвідувачів були консультації щодо індексу маси тіла, вимірювання артеріального тиску, рівня глюкози у крові, флюорографія та ультразвукова діагностика молочних залоз.

Нагадаємо, що у Львові з 29 травня до 9 червня тривали безкоштовні консультації спеціалістів та медичні обстеження у наметах поряд із медичними закладами міста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!