Чим найбільше пишаються мешканці Львівщини. Результати опитування

2859 0
Майже 90% опитаних пишаються тим, що вони мешканці Львівської області.
фото: victoria-tur.vn.ua

фото: victoria-tur.vn.ua

Соціологічна група «Рейтинг» у рамках проекту «Портрети регіонів» з 16 листопада по 10 грудня 2018 року провела опитування серед громадян України віком старше 18-ти. У дослідженні, зокрема, визначили, чим найбільше пишаються мешканці областей.

Згідно з результатами опитування, мешканці Львівщини найбільше пишаються традиціями свого регіону (54%), історією (53%), культурою та мистецтвом (44%), природою (31%) та визначними пам'ятками (25%). 

Крім того, 84% мешканців області пишаються тим, що вони українці, 87% — що є мешканцями Львівщини, а 88% — що є мешканцями свого населеного пункту. Зауважимо, що це одні з найвищих показників серед регіонів, — більше пишаються лише мешканці Волині та Івано-Франківщини. Також майже 80% опитаних мешканців Львівщини відчувають себе щасливими.

Загалом у дослідженні методом особистого інтерв’ю опитали 40000 респондентів (по 1600 респондентів у кожній області). Вибірка репрезентативна за типом поселення, віковою та гендерною структурою кожної області. Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України — не більше 0,5%.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!