Чим в Україні лікують Covid-19. МОЗ змінює протоколи надання допомоги

3878 0
Із переліку препаратів для лікування пацієнтів з коронавірусом виключили низку препаратів і додали один.
Фото: glavcom.ua

Фото: glavcom.ua

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як сьогодні, 14 липня, розповіла під час щоденного брифінгу, що МОЗ змінює протоколи надання допомоги пацієнтам із Covid-19.

Читайте також: В Україні починають випробовувати вітчизняні ліки від Covid-19

«До стандарту надання медичної допомоги при Covid-19 додадуть дексаметазон та додаток із антикоагулярної терапії. Крім того, буде виключено лопінавір, ретонавір і буде розширено можливість використання ремдесивіру», – сказала Ірина Садов’як.

Окрім того, за її словами, МОЗ частково виключить із протоколу гідроксихлорохін, що не рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров’я як такий, що може дати ускладнення. Цей препарат не будуть використовувати в Україні для лікування пацієнтів із Covid-19 у важкому стані та для лікування дітей.

«Проте його залишають для пацієнтів із перебігом хвороби середнього ступеню важкості», – додала Ірина Садов’як.

Відповідний наказ МОЗ найближчим часом буде підписаний і оприлюднений на сайті міністерства.

Читайте також: Україна отримала експериментальний препарат для лікування на COVID-19

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!