Чим відрізняється набір до «Гвардії наступу» від загальної мобілізації та як долучитися

4812 0
Tvoemisto.tv розповідає, чим відрізняється набір до «Гвардії наступу» від загальної мобілізації, як вона формується та скільки людей уже долучилося.
Фото: Getty images

Фото: Getty images

На Львівщині запрошують добровольців до лав «Гвардії наступу». Це кампанія з формування нових бригад для захисту України. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик, вона базується під структурами, що підпорядковані Міністерству внутрішніх справ (Нацполіція, Нацвардія, Державна прикордонна служба).

Зокрема, Нацгвардія пропонує п’ять штурмових бригад, а Держприкордонслужба і Нацполіція – по одній. 

«Добровольцям пропонують альтернативу: бути мобілізованими і відповідно розподіленими у військові частини, які визначить військкомат або самостійно обирати те, що ближче по духу – служба в органах чи ДПСУ. «Гвардія наступу» – це рекрутингова компанія, створена для того, щоб вмотивованих і налаштованих із зброєю в руках громадян долучити до лав Сил оборони нашої держави», – сказав він.

Читайте також: Де і кому вручають повістки на Львівщині

Як залучають добровольців? 

«Гвардія наступу» формується двома шляхами: перший – це рекрутингові центри на базі ЦНАПів, усього їх є 8 у області. Бльш поширеним є варіантом є подача електронної анкети через ресурс STORM.MVS.GOV.UA.

Скільки добровольців вже подали заявку у «Гвардію наступу»

За останніми даними, у ЦНАПах на Львівщині понад 800 добровольців уже подали заяви і більш ніж 1000 анкет – онлайн. Андрій Годик зазначає, що переважно добровольці подають заявки саме на вступ до Національної поліції. Загалом в Україні сформують 8 бригад, де визначають командирів. Кожен доброволець зможе ознайомитися з бойовою роботою, військовою частиною тощо. 

Читайте також: Як в Україні проходить загальна мобілізація та кого не призиватимуть

«Рекрутингова компанія триває, добровольці є. Бригади потрібно зробити боєздатними шляхом військового вишколу, озброєння, тощо», – зазначив посадовець і додав, що кожне відомство пропонує виплати добровольцям «Гвардії наступу», а якщо вони будуть залучені до виконання бойових завдань, то отримуватимуть відповідне грошове забезпечення, як військовослужбовці ЗСУ.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!