Чим задоволені і незадоволені львів’яни у благоустрої міста. Результати дослідження

2834 0
Найчастіше містяни скаржаться на відсутність інклюзивного простору, на забруднене повітря та шум.
ілюстративне фото: urban-project.lviv.ua

ілюстративне фото: urban-project.lviv.ua

Інститут міста та соціологічна агенція «Фама» провели дослідження якості життя львів’ян. Мешканців міста розпитували про благоустрій, мобільність, надання послуг, здоров’я тощо. Про це Tvoemisto.tv повідомили в Інституті міста.

Щодо благоустрою, то львів’яни відзначили освітлення вулиць (задоволені 67% опитаних) та стан магістральних вулиць (задоволені – 46,7%). Також містян влаштовує кількість дитячих майданчиків – 45,1% сказали, що задоволені. Але кожен третій – 31,6% – незадоволений їхнім станом.

Читайте також: Які перехрестя та водойми Львова найбільш забруднені. Результати дослідження

Також львів’яни незадоволені станом відкритих водойм (55,1% незадоволених), контролем за безпритульними тваринами (44,6%) та відсутністю місць для вигулу домашніх тварин (43,6%). Окрім того, незадоволені мешканці і якістю повітря (45,5%), рівнем шумового забруднення у місті (45,4%) та кількістю урн для сміття на вулицях (41,1%).

Проте найбільше проблем, на думку опитаних мешканців Львова, є із інклюзивністю простору. Про це згадали 80% респондентів, які незадовлені пристосованістю маршруток до потреб людей з інвалідністю та батьків з дитячими візочками. 64% опитаних кажуть те ж про тролейбуси, 58% – про трамваї. Також більше половини опитаних незадоволені інклюзивністю простору їхнього району (62%) та будинку (61%).

Читайте також: ОСББ у Львові штрафуватимуть за недоглянуту прибудинкову територію

Із позитивів, дослідження показало, що більшість опитаних – 70% – сортують вдома сміття, п’ята частина з них – навіть постійно, за їхніми словами. Найчастіше львів’яни відсортовують пластик – 90%, скло – 68%, папір – 51%. Також 44% опитаних містян задоволені регулярністю вивезення сміття у Львові, а 30,5% – умовами для сортування відходів. Проте лише 1,2% опитаних підтримують чи беруть участь у програмі нульових відходів ZeroWaste, лише 0,8% звертаються в мистецькі центри переробки відходів.

Для дослідження протягом серпня-вересня 2018 року соціологи провели інтерв'ю з 1200 львів'янами. Похибка репрезентативності вибірки з довірчою ймовірністю 0,954 не перевищує 2,8% для показників близьких до 50%, 2,4% для показників близьких до 25% або 75%, 1,7% для показників близьких до 10% або 90%, 1,2% показників близьких до 5% або 95%, 0,6% для показників близьких до 1% або 99%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!