Чим замінити солодощі? Кілька фактів про енергетичні батончики

6573 0
Одним із головних недоліків сучасного ритму життя є те, що зовсім не залишається часу для повноцінного прийому їжі. Шоколад або канапки як перекус лише погіршують ситуацію: організм насичується не енергією, а зайвими жирами. У цій ситуації гідною альтернативою для перекусу є енергетичні батончики.
фото: prom.ua, medfond.com, radymo.pp.ua

фото: prom.ua, medfond.com, radymo.pp.ua

Енергетичні батончики або, як їх часто називають, батончики-мюслі, це невеликі брикети із спресованих зернових пластівців, горіхів і сухофруктів. Дієтологи рекомендують вживати ці смаколики у якості перекусу між основними прийомами їжі, або як альтернативу здобі, солодощам та шоколаду. Раніше такі батончики продавалися лише в спеціальних магазинах спортивного харчування, однак тепер їх все частіше можна зустріти на прилавках звичайних супермаркетів та в аптеках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно збирати та заготовлювати лікарські трави. Список порад

Корисні та зручні брикети можуть бути альтернативою канапкам. Енергетичними батончиками можна перекушувати на роботі, після спортивних занять, давати дитині на полуденок.

Батончики-мюслі користуються великою популярністю серед тих, хто дотримується дієти, адже однією плиткою можна частково замінити вечерю і не відчувати голод перед сном. Калорійність одного батончика коливається в межах від 100 до 200 ккал, залежно від складу інгредієнтів. 

 Як вибрати енергетичний батончик? Купуючи батончики мюслі в магазині, уважно читайте склад: у деякі їх них додають велику кількість глюкози або шоколадну крихту. В результаті у вигляді дієтичної закуски отримуєте продукт, який за змістом жирів і вуглеводів не сильно відрізняється від пісочного печива. Штучні барвники та консерванти, які можна виявити в деяких батончиках, також не додають користі.

У «здорових» енергетичних батончиках в якості підсолоджувача викоритовують фруктозу або сахарозу. Необхідно також звертати увагу на вміст білкайого має бути не менше 10 г, інакше це вже буде не енергетичний батончик, а дорогі солодощі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як львів'янам економити на ліках. 4 поради

Однією з головних переваг батоничиков-мюслі є їх компактність: можливо, пара яблук або груш є більш оптимальним варіантом для перекусу, але вони, на відміну від батончиків, обтяжують сумку і їх не візьмеш з собою на пробіжку. Однак легкість і компактність енергетичних батончиків досягається за рахунок того, що вони практично не містять води, а значить, її так чи інакше доведеться компенсувати, щоб уникнути зневоднення, особливо під час спортивних тренувань.

За матеріалами мережа аптек D.S. На партнерських умовах.

Опублікувала Оксана Антонів


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!