Чим замінюють поліетиленові пакети львівські супермаркети. Фото

5640 1
Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, як повпливала рекомендація міської ради обмежити використання поліетилену на найбільші торгові мережі міста.
ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

ілюстративне фото: ns-plus.com.ua

У листопаді на виконкомі ЛМР ухвалили рішення про обмеження використання поліетиленових пакетів у торгових мережах міста. Зокрема власникам магазинів рекомендували пропонувати покупцям альтернативу одноразовим пакетам із поліетилену — паперові пакети чи багаторазові торбини. Тоді представники найпопулярніших супермаркетів Львова дискутували, наскільки це можливо. Журналісти Tvoemisto.tv навідалися до супермаркетів «Ашан», «Сільпо», «Арсен» та «Рукавичка» і з’ясували, як вони виконують або не виконують рекомендацію міської ради.

«Ашан» на проспекті Чорновола пропонує кілька варіантів поліетиленових пакетів — маленький за 1 грн, на 7 кг за 1,5 грн та на 10 кг за 2 грн. Крім того, покупці можуть придбати пакет-сумку для багаторазового використання з цупкого матеріалуза 25,5 грн. Також тут продають спеціальні термопакети на 5 кг вартістю 17,34 грн та на 8 кг — за 24,80 грн.

Альтернатива поліетиленововим пакетам знайшлася й у супермаркеті «Сільпо», що розташований у ТРЦ Forum Lviv. Тут покупцям пропонують паперовий еко-пакет вартістю 10 грн. Крім цього, є три види звичайних поліетиленових — на 5 кг за 1 грн, на 7 кг за 2 грн та на 10 кг за 3 грн.

Читайте також: Чи зможуть львів’яни відмовитися від поліетиленових пакетів

Один з магазинів торгівельної мережі «Рукавичка» на проспекті Чорновола, 43А пропонує своїм покупцям звичайний поліетиленовий пакет вартістю 2 грн та еко-торбинку за 33 грн із цупкого тканинного матеріалу.

Магазин «Арсен», розташований на проспекті Чорновола, 93, еко-альтернативи не має. Тут покупцям пропонують тільки одноразові поліетиленові пакети двох видів — маленький за 0,98 грн та на 10 кг за 3 грн.

Якщо вам відомі інші супермаркети, де пропонують еко-альтернативу пластиковим пакетам, пишіть нам на пошту T[email protected] та надсилайте фото — ми додамо їх до публікації.

Ольга Гуцол,

фото авторки


Читайте також:
6 Лютого, 2019 20:07
Петро Ура, перемога Садового! ) Ці як ви їх називаєте "еко-торбинки" - тобто сумки багаторазового використання, в Ашані продаються з моменту його відкриття, так само як і паперові в Сільпо. Стаття - ні про що, як було все в пакетах, так і залишилось.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!