Чим займатиметься «Муніципальна дружина» у 2016 році: 6 нових відділів

3452 0
Протягом 2016 року у ЛКП «Муніципальна дружина» планують запустити у роботу шість відділів, які у співробітництві з правоохоронними органами слідкуватимуть за дотриманням порядку у місті. Деякі з них уже створені і працюють.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Про це повідомив директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, передає ІА Zik.

Він розповів, що «Муніципальна дружина» займається забезпеченням охорони громадського порядку та комунального майна. Для цього вона співпрацює з поліцією та іншими силовими структурами.

У планах на 2016 рік – шість відділів цього ЛКП:

Відділ евакуації транспортних засобів. Планується, що це буде основний відділ, який і зараз уже діє та заробляє кошти.

«Маємо чотири евакуатори. Ми не приймаємо рішення про евакуацію транспорту. Коли це потрібно зробити, викликають патрульних, які складають протокол, викликають евакуатор», – розповів Юрій Діль.

Відділ охорони об’єктів. Він займатиметься охороною об’єктів не лише комунальної власності, а й приватної, а також охороною масових заходів.

Відділ протидії стихійній торгівлі. Зараз у кожному мікрорайоні із стихійною торгівлею борються 50 осіб. Планується змінити цю роботу.

«Можливо, цей відділ буде переформатований у групу осіб, яка працює щодня. Це буде 25-35 осіб, що матимуть технічні засоби – фотоапарати, адмінпротоколи. У зв’язку з тим, що ми не можемо засвідчити особу («Муніципальна дружина» не має посвідчень, – ред.), проситимемо створювати комісії із членів представників адміністрацій і поліції», – пояснив Юрій Діль.

Відділ контролю за благоустроєм.

«На сьогодні у нас є відділ охорони громадського порядку. Це фактично той самий відділ. Він займається охороною порядку в основному у центрі міста: площа Ринок, просп. Свободи», – зазначив директор «Муніципальної дружини».

Відділ швидкого реагування. Він відповідатиме на всі виклики від об’єктів, що під охороною. Зараз там працює 21 колишній учасник АТО.

Відділ «Ситуативний центр».

«Підписаний меморандум з органами місцевого самоврядування, СБУ та поліцією. Усі камери по місту ми об’єднуємо в одну спільну мережу, щоб кожна з структур могла отримувати потрібну інформацію, – розповів Юрій Діль. – Для нас – «Муніципальної дружини» – у першу чергу важливі комунальні проблеми. Завдяки Ситуативному центру ми маємо можливість ставити датчики на системи енергопостачання, водопостачання. Зараз вже бачимо відео з камер, що встановлені по лінії трамваю №2 і декількох у центрі міста. Уже є й зображення площі, де встановлена ялинка».

Юрій Діль підкреслив, що мета Ситуативного центру у першу чергу – це попередження правопорушень: «Ситуативний центр направлений на те, що місто і його мешканці відчували себе у безпеці».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!