Політична реклама

Чинний тариф на проїзд у маршрутках Львова збитковий для перевізників

1393 0
Перевізники Львова уже в серпні обіцяють самовільно підвищити тариф, щонайменше до 3 гривень.

Перевізники кажуть, що плата за проїзд у 2 гривні зробила їхні підприємства збитковими і якщо ж тариф не переглянути, то вони зовсім зникнуть з ринку, - пише Zaxid.net.

Чотири перевізники Львова – ФІАКР, Міра і К, АТП 14630, та УСПІХ БМ домовились підвищити тарифи на проїзд у маршрутках вже з наступного місяця.

Перевізники нарікають, що тариф у 2 гривні – нерентабельний, бо бензин дорожчає, автобусний парк потребує оновлення, а водії – підвищення зарплатні. Кажуть, на перегляд тарифу чекають вже півтора року.

Громадські слухання у червні чітко засвідчили: львів’яни не готові платити європейської ціни за далеко не європейський сервіс.

Міська влада вважає, що без підвищення якості проїзду 3 гривні не буде.

Водночас, в управлінні транспорту розповіли, що укладали угоди на перевезення окремо з кожним АТП. І вже знають що робитимуть, якщо перевізники таки підвищать ціну: Департамент житлового господарства від імені пасажирів є замовником послуг. І ми будемо значно більше вимагати від них виконання договірних умов – аж до розірвання договору, – пояснив в.о. начальника управління транспорту Львівської міськради Олег Вілюра.

Окрім підвищення тарифів, перевізники обіцяють ще й скоротити перелік пільговиків, за перевезення яких не отримують компенсацій.

Міська рада відмовила нам у підписанні договорів на відшкодування – перше. Друге – в бюджеті міської ради на відшкодування перевезення пільгових пасажирів передбачена цифра, яка дорівнює нулю, – сказав голова Асоціації перевізників Львівської області Іван Велійка.

Наразі обидві сторони конфлікту ще сподіваються знайти компроміс.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!