Чиновниця Львівської міськради виступила на шкільній лінійці російською. Відео

13719 2
Працівниця Львівської міської ради Олександра Сладкова виступила на шкільній лінійці у Львові російською мовою. Її виступ спричинив невдоволення серед частини львів'ян та обурення у соціальних мережах. Як наслідок, Олександра Сладкова публічно вибачилася та пояснила свій вчинок у Facebook.
YouTube

YouTube

Олександра Сладкова виступила російською у школі №45 із російською мовою викладання, що на вулиці Науковій. Чиновницю представили як випускницю цієї школи та працівницю Львівської міської ради.

Додамо, що Олександра Сладкова працює заступником директора департаменту розвитку, начальником управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради.

Читайте також: Львів’янин таки отримав паспорт без російської

Виступ чиновниці спричинив обурення у соціальних мережах. Сама вона вибачилася та пояснила свій вчинок на сторінці у Facebook: «Прошу вибачення у тих, чиї почуття я сьогодні образила. Якби я могла повернути час назад, я, певно, говорила б українською. Не можу й далі звикнути до якогось свого особливого статусу «чиновника» чи офіційної особи. На лінійці, яка проводилася російською мовою, перед своїми вчителями та російськомовними дітьми я виступила російською, можливо, автоматично, можливо, в першу чергу, вважаючи себе випускницею цієї школи».

У коментарі Tvoemisto.tv Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, зауважив: «Як державний службовець на публічних виступах Олександра Сладкова мала б говорити українською». Він додав, що цю ситуацію «пом’якшує» той факт, що чиновниця публічно вибачилася та пояснила свій вчинок на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Підготувала Оксана Лісна


Читайте також:
2 Вересня, 2016 14:47
Перехожий Люди, це російська школа. В цій школі вчать рос. мовою, ми ж ніби вільна, демокркатична країна, і рос. мова - це не "мова окупантів", це мова мінімум третини наших громадян, і тих дітей, що вчаться у цій школі. Влаштована з цього приводу істерика - це просто ганьба!
1 Вересня, 2016 21:11
Алиса Александра Сладкова выступила не перед социальными сетями, а перед учениками школы с русским языком преподавания, в частности, перед малышами 6-летками, для которых русский язык - родной. Большое спасибо ей за это. За уважение к детям и их родителям. СПАСИБО! Было бы хорошо, чтобы с таким же уважением к гражданам Украины относились и другие чиновники.
А будет выступать перед социальными сетями, выступит на украинском языке. Украинским языком она владеет отлично. Так что пусть безымянные социальные сети не возмущаются, для этого нет никаких причин.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!